• DOLAR 32.332
  • EURO 35.05
  • ALTIN 2282.433
  • ...
Peygamber aşıkları İzmir'deki etkinlikten memnun ayrıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Peygamber Sevdalıları Vakfı İzmir Koordinatörlüğünce Buca Akıncılar Meydanı'nda, "Ahlak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed" temasıyla "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe, kadın-erkek, genç-yaşlı çocuk ve engelli vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Coşkunun doruğa çıktığı etkinliğe katılımcılar da sık-sık tekbir ve salavat çekerek eşlik etti. Etkinliğe katılan kimi vatandaşların da mutluluktan gözyaşlarına hâkim olamadıkları görüldü.

Etkinliğe katılan İzmirliler İLKHA'ya yaptıkları açıklamada, bu tür etkinliklerin ruhu ve imanı taze tuttuğunu belirterek, etkinliği düzenleyen Peygamber Sevdalıları Vakfına teşekkür ettiler.

Etkinliğe katılan engelli vatandaşlardan Bergin isimli kadın, çok güzel, duygulu ve anlamlı bir etkinliğin olduğunu bir dahaki etkinliğe gelebilmek için temennide bulundu.

Bergin, "Anlatılamayacak kadar çok güzel bir duygu. Senede bir değil, 3-4 defa tekrarlanması, Peygamber Efendimizin hatırlanması lazım. Yani Müslüman âleminin sürekli bunu hatırlaması gerekiyor. İlk defa katıldım, Allah'ıma binlerce şükür olsun. Rabbim bunu görmemi nasip etti." dedi.

Gonca Benzeş ise "Tek kelimeyle mükemmel. Allah içimizdeki sevgiyi tamamen dışarıya yansıtacak bir programdı. Allah hepinizden razı olsun. İnsanların içindeki Allah sevgisini, Allah'a olan inancını daha çok artıracak etkinliklere kesinlikle katılıyorum ve daim olsun diyorum." diye konuştu.

Etkinliğin İslam âlemi için hayırlara vesile olmasını dileyen Ramazan Bıçakçı, "Bu etkinlikte emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Böyle etkinliklerin daha genişletilmiş vaziyette düzenlenmesini tavsiye ediyoruz. Daha öncede katılmıştım, sık sık düzenlenmesinde fayda vardır. Herkesin böyle etkinliklere katılmasını tavsiye ediyorum. İslam âlemi için hayırlara vesile olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.

Âmine Bakaç ise şöyle konuştu: "Buraya gelmek beni çok rahatlatıyor. Senede bir gün geliyoruz. Allah böyle etkinliklerin daha çok çoğaltsın, doldursun meydanları. Allah düşmanlarımıza fırsat vermesin. Etkinli çok güzel, Allah herkesten razı olsun."

Hazreti Muhammad'i anma etkinliklerine her yıl geldiğini söyleyen Fethullah Öznur, "Mutlu oluyoruz. Hiç kimsenin ismini zikretmeden Allah'ın davasını, Kur'an'ın davasını yeryüzünde hâkim kılmak için bu kardeşlerimiz mücadelelerini veriyorlar. Etkinlik çok güzel, beğendim." diye belirtti.

Bu tür etkinliklerin İslam âleminin ruhunu, dinini ve imamını her zaman taze tuttuğunu aktaran Servet Benzeş, etkinlikten çok etkilendiklerini vurguladı.

Mevlid etkinliğinin çok güzel olduğunu ifade eden Pınar Altuğ, her sene katıldıklarını belirtti.

Fatma Gümüş ve Özcan Baldız ise Hazreti Muhammedi anlama ve sünnetini yaşama sevincinde olduklarını dile getirerek, herkese katılma tavsiyesinde bulundu. (Ahmet Uçar, Mehmet Aslan – İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir