• DOLAR 32.331
  • EURO 35.068
  • ALTIN 2296.439
  • ...
Gaziantep’te “Turizm Haftası” başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Tarih ve kültür turizminin önemli merkezlerinden olan, gastronomi alanı başta olmak üzere tarihi kalesiyle, hanlarıyla, saraylarıyla, müzeleriyle yerli ve yabancı turistlerin büyük bir ilgisini çeken Gaziantep’te “Turizm Haftası” düzenlenen programla başladı.

Bu yıl 43’ncüsü düzenlenen “Turizm Haftası” etkinlikleri kapsamında Gaziantep Valiliği ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlikler 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen törenle start aldı.

Törende konuşan Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürü Bülent Öztürk, turizmin sanayi, bilişim ve enerji sektörü kadar önemli bir sektör olduğuna dikkat çekti.

Öztürk, “Ülkemizde hızla gelişen hizmet sektörleri arasında en ön sıralarda yer alan Turizm; ülkelerin kalkınmasın da önem arz eden, ödemeler dengesine katkıda bulunan, istihdam ağırlıklı sektörlerin başında gelmektedir. Ülkemiz açısından içinde bulunduğumuz yüzyılda Turizm; sanayi, bilişim, enerji, otomotiv ve telekominakasyon sektörleri kadar önemli bir sektör haline gelmiştir.” dedi.

Konuşmasının devamında turizmin önemine değinen Öztürk, “Sahip olduğumuz zengin tarihi, kültürel ve turizm değerlerimizi iyi değerlendirdiğimizde, şehrimizi turizm açısından daha ileriye taşımak için ortak akılla, tüm paydaşlarımızla hep birlikte çalışıp gayret gösterdiğimizde, turizmden iyi gelir elde ettiğimize, halkımızın refah düzeyinin arttığına ve dünya barışına önemli katkılar sağladığımıza hep beraber şahit olmaktayız.” ifadelerini kullandı.

Gaziantep’te “Turizm Haftası”nın çeşitli etkinliklerle kutlanacağını belirten Öztürk, “Turizm konusunda farkındalığı artırmak, doğal, tarihi ve kültürel varlıkları sürdürülebilir turizm ilkeleri doğrultusunda turizmde değerlendirmek, toplumumuzda ve öğrencilerimiz arasında turizm bilincini yaygınlaştırmak ve geliştirmek, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine daha etkin katılımını sağlamak amacıyla ülkemizde her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası, bu yıl 43’ncü kez kutlanmaktadır.” şeklinde konuştu.

Öztürk, “2019 turizm sezonunun başlamasıyla birlikte; Gaziantep’e yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisine hep beraber şahit olmaktayız. Bu ilgiden dolayı da çok mutluyuz. Katkılarından dolayı tüm kurumlarımıza şükranlarımı arz ediyorum. Ayrıca Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzün tüm personeline de en içten duygularımla teşekkür ederim. 2019 turizm sezonunun ülkemiz, bölgemiz ve ilimiz açısından, ilimizdeki otellerimiz, seyahat acentalarımız, lokantalarımız, turist rehberlerimiz, hediyelik eşya satan esnafımız ve tüm işletmelerimiz açısından huzurlu ve bereketli bir yıl olmasını diliyorum.” diye konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir