• DOLAR 32.345
  • EURO 35.136
  • ALTIN 2311.18
  • ...
Öğrenciler antik kentte temizlik yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Adıyaman'da farklı etkinliklerle kutlanan Turizm Haftası, öğrencilerin antik kentte çevre temizliği yapmasıyla devam etti.

Konuyla ilgili bilgi veren İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekinci, turizmin ekonomide önemli bir yer tuttuğuna dikkati çekti.

Ekinci, "Turizm hem Adıyaman için hem ülkemiz için çok önemli bir sektör. Biz de bunu idrak etmek maksadıyla 43'üncüsünü düzenlediğimiz 15-22 Nisan Turizm Haftası'nı bir dizi etkinlikle kutlamaya çalıştık. Sabah, kortej yürüyüşü yaptık. Halkımız yoğun bir ilgi gösterdi ve halk oyunları gösterilerimizi bitirdik. Perre Antik Kentinde temizlik kampanyası yapıyoruz." dedi.

Kentteki turistik faaliyetlerine değinen Ekinci, "İnşallah bu yıl beklentilerimiz oldukça yüksek. Adıyaman. ziyaretçi açısından 2018 de son 30 yılın en iyi rakamlarına ulaşmıştır. Bu yıl en az yüzde 25'lik bir artış bekliyoruz. Dolayısıyla son 30 yılın rekorunu ekarte edeceğiz inşallah. Geçen sene biletli kişi sayısı Nemrut Dağı'nda 110 bin kişiydi. Biletsiz gelenlerle beraber 150 bin civarında ziyaretçimiz oldu. Konaklama rakamlarına baktığımız zaman 200 bin civarında bir konaklama rakamımız var. Dolayısıyla rakamı biraz da artıracağımızı düşünüyoruz. Perre Antik Kenti, 2 yıldır turizme açık. Burada 2003-2009 yılları arasında kazılar yaptık. Bir kısmında bitirdik." ifadelerini kulandı.      

Perre Antik Kenti'nin yüzde doksan gibi büyük bir kısmının toprak altında olduğuna dikkat çeken Ekinci, "Aslında yüzde doksanı da toprak altında. Epeyce kazı yapılması gereken alan var. Bunların büyük bir kısmı vatandaşın tapulu malı olduğu için onların kamulaştırılması yapılmadan kazı yapılamıyor. Bundan dolayı kazıya biraz ara verdik. Kazıyla ortaya çıkardığımız kısımları ziyarete açtık. Çevre düzenlemesini yaptık. Şu an da yoğun bir şekilde ziyaretçiler burayı geziyor. Geçen yıl yaklaşık 50 bin civarında ziyaretçimiz oldu. İnşallah Perre Antik Kenti'nin tanıtılması ile birlikte bunun da ziyaretçi sayısını hızla artacağını düşünüyoruz. Çünkü Adıyaman'a çok yakın bir mesafede neredeyse Adıyaman içinde ulaşımı çok rahat." şeklinde konuştu. (Cemil Özdaş- İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir