• DOLAR 32.649
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2496.273
  • ...
"Batman'da semt poliklinikleri açılıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman İl Sağlık Müdürlüğü, yakın bir zamanda semt poliklinikleri açacak. Yapımı tamamlanmak üzere olan semt polikliniklerinin kentte bir ilkin de başlangıcı olacağı belirtildi.

Konuya ilişkin bilgi veren İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, "Batman il merkezinde hizmet vermekte olan Bölge Devlet Hastanesi, Kadın Doğum Çocuk Hastalıkları Hastanesi ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin yoğun olan mevcut hasta yükünü azaltmak, sağlık hizmetine erişimi kolaylaştırmak, poliklinik sayılarını arttırmak, müdürlüğümüze bağlı sağlık tesislerimizde modern ve kaliteli hizmet anlayışı içinde sağlık hizmeti sunumunun daha dengeli, ihtiyacı giderecek dağılımın sağlanması amacı ile il merkezinde 2 semt polikliniğini yakın bir zamanda hizmete açmayı planlamaktayız. Yapımı tamamlanmak üzere olan semt poliklinikleri en modern şekilde dizayn edilmektedir." dedi.

Hizmete girecek olan semt polikliniklerinin özelliklerine ilişkin de konuşan Pamukçu, "Batman Bölge Devlet Hastanesine Bağlı Bayındır Semt Polikliniği, Bayındır Aile Sağlığı Merkezinde hizmet verecek olup, Dâhiliye, Çocuk Hastalıkları, Kadın Hastalıkları, Kulak Burun Boğaz, Genel Cerrahi, Göz Hastalıkları Polikliniği ile Radyoloji ve Ultrason bölümlerinden ibaret olacaktır. 26 personelle hizmet verecek olan Bayındır Mahallesi Semt Polikliniğinde röntgen ve göz muayene cihazı ile kan alma birimi, acil müdahale odası, ultrason ve pansuman odaları mevcut bulunacaktır." ifadelerini kullandı.

Açılacak ikici semt polikliniği ile ilgili ise Pamukçu, şunları söyledi:

"Batman Ağız ve Diş Sağlı Merkezine Bağlı GAP Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği ise Gap Aile Sağlığı Merkezinin 3'üncü katında hizmete açılacaktır. 50 personel ile hizmet verecek olan ADSM Semt Polikliniğinde hizmet verecek olan birimlerde 20 adet diş üniti, bir hasta kabul deski, 2 adet röntgen odası (periapikal ve panoramik), bir protez laboratuvarı, bir vezne odası ve yemekhane bulunacaktır." (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir