• DOLAR 32.534
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2493.031
  • ...
SON DAKİKA
“Kur’an ve Sünnete sarılırsak dağlar gibi dimdik duracağız”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü'nün, “Ahlak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed" temasıyla düzenlemiş olduğu "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliği yoğun bir katılım ve coşkuyla gerçekleştirildi.

Etkinliğe 7’den 70’e katılım sağlayan halk okunan mevlid ve ilahilere eşlik etti. Etkinlik sırasında duygularını İLKHA mikrofonuyla paylaşan halk, toplumun Efendimizin önderliğine ve sünnetine her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğunu belirttiler.

“Hazreti Peygamber'in gerçek yaşantısını yıllarca bize unutturdular”

Etkinliği düzenleyen Peygamber Sevdalıları Vakfı'na teşekkür eden Fehmi Kaplan, batılı zihniyetin yıllarca ırkçılık ve milliyetçilikle hareket ettiğini, Müslümanlara Hazreti Peygamber'in gerçek yaşantısını unutturduklarını söyledi.

Kaplan, “Hazreti Peygamber (Sallallahu aleyhi vesellem) bin 500 yıl önce yaşamış, gelmiş, sıradan bir peygamber, bir insan değildir. O’nun mesajlarının evrensel yönünü bilmemiz lazım. Bakın kendisine indirilen Kur’an-ı Kerim'de Allah (Celle celalühü) ne diyor, sadece müminlere hitap etmiyor. 'Ey insanlar! Biz sizi bir kadından bir erkekten yarattık. Birbirinizle tanışasınız diye sizi milletlere kabilelere ayırdık…' şeklinde ayet devam ediyor.  Yeryüzünün bütün müstekbirleri, Müslümanların arasında şunu yaptılar; Müslümanları ülkelere böldüler, kabilelere, aşiretlere, milletlere ve ırklara böldüler. Amaç; İslam coğrafyasını daha iyi sömürebilmektir. Bakın, Avrupa Birliği, Hıristiyan bir birlik ve kendi batıl davaları uğruna birleşmişler. Amaç İslam dünyasını paramparça etmektir ve bunu başardılar.” dedi.

“Kur’an ve sünnete sarılırsak dağlar gibi dimdik duracağız”

Kur’an ve Sünnete sarılmakla küfrün karşısında dimdik durulabileceğini ifade eden Kaplan, “Her ne zaman Müslümanlar Hazreti Muhammed’in (Sallallahu aleyhi vesellem) önderliğinde birleşir, sadece O‘nun emir ve yasaklarına tabi olurlarsa, işte o zaman Müslüman ülkeler arasındaki bütün sınırlar ortadan kalkacak ve Müslümanlar kendi aralarındaki birliği sağlayacaklar. Ve emin olun; şu alanda gördüğünüz her bir tane insan sadece bir bardak su dökerse o israil denen alçak siyonistleri boğar. Sakın ola ki yeryüzünün müstekbirleri düşünmesinler İslam ümmeti zayıftır diye. Hayır! Allah her zaman güçlüdür kuvvetlidir. Ve Allah (Celle celalühu)  Kur’an-ı Kerim’de, 'Biz Müslümanlara yardım etmeyi kendi üzerimize aldık ve söz verdik onlara yardım edeceğiz...” diye buyuruyor. Allah, Hazreti Peygambere nasıl yardım ettiyse şimdi de Müslümanlara yardım edecek, ancak Kur’an ve Sünnet etrafında birleşmek lazım. Sadece O’nun emir ve yasaklarına tabi olacağız. Kur’an’ın hükümlerini hâkim kılmak için eğer kendi aramızda bir vahdeti sağlayabilirsek. Emin olun dünyanın bütün küfürleri, bütün güçlü silahlarıyla üstümüze saldırsınlar. Allah’ın izniyle bizler şu karşıki dağlar gibi dimdik duracağız. Allah’ın izniyle Kur’an'ın hâkimiyetini sağlayacağız.” şeklinde konuştu.

Kur’an ve sünnete sarılmasak zilletimiz devam eder”

Feyzi Barış, "Bu milletin kendisini düzeltmesi lazım. Bu zillet milletin hatasından kaynaklanıyor. Bu milletin zilleti Kur’an ve sünnetten uzaklaştığı içindir. Keyiflerinden ödün vermiyorlar. Tüm Müslümanlar zulüm altındadırlar. Eğer böyle devam ederse ve Kur’an ve sünnete sarılmazsak biz de o duruma düşeceğiz. Herkesin kafasında akıl var. Herkes kendini toparlasın.” ifadelerini kullandı

“Toplumun Peygamber aşkını aşılayan bu tür etkinliklere çok ihtiyacı var”

Toplumun peygamber sevgisine ihtiyaç duyduğunu ifade eden Numan Afşin , “Bu sene de bir daha kutlu doğuma yetiştik. Rabbime binlerce kez şükürler olsun. Toplumun bu tür etkinliklere gerçekten çok ihtiyacı vardır. Toplumun şu an itibarıyla peygamber sevgisine ihtiyacı çok vardır. Çünkü uzaklaşmış durumdalar. Bu tür etkinlikler insanı daha çok peygambere yaklaştırıyor. Daha çok Peygamber sevgisini aşılıyor. Bununla beraber salâvat kampanyaları vardır. O salâvat kampanyaları Peygamberi her zaman zikir etmemize sebep oluyor. Allah'a şükürler olsun bu seneyi de gördük ve geldik. Rabbime binlerce kez şükürler olsun. Daha duygularımızı nasıl ifade edebiliriz ki, teşekkür ediyorum. Allah razı olsun sizlerden de.” diye konuştu.

“Çocuklarımızı Allah ver Peygamber aşkıyla büyütmek çok güzel bir duygu”

Kucağında küçük çocuğuyla ailece etkinliğe katıldıklarını belirten Mesude Karahan, “Bu tür etkinliklerin kesinlikle çok olumlu etkileri oluyor. Her zaman olması gereken bir şey. Bence bu, yılda bir kere yapılmaması gerekiyor. Her hafta ya da her gün yapılması gereken bir durum. Bence bütün İslam âlemi için bütün Müslüman kardeşlerimiz için. Evet, çok güzel bir duygu. Çok heyecanlıyım. Çok mutluyum. Ne güzel, çocuklarımızı peygamber aşkı ile Allah aşkı ile büyütmek ve bu tür yerlere getirmek. Onlara bu imanı kazandırmak ne kadar güzel bir şey. Bence her Müslüman’ın bunu yapması gerekiyor ve her zaman bu tür yerlerde hazır bulunması gerekiyor. Eğer toplum Peygamberini iyi tanırsa, Allah'ını iyi tanırsa Kur’an-ı Kerim'i iyi tanırsa sünnetleri iyi bilirse tabii ki her zaman huzur içinde olacaktır. Adaletli bir dünya içinde yaşamış olacağız. Ne güzel bir toplum olacak o zaman. Ama maalesef ki bugün toplum çok kötü bir durumda. Batı gerçekten gittikçe kötüye gitti ve toplumu da kötüye getirdi kendisi ile birlikte. Ve maalesef Müslüman kardeşlerimiz de o doğrultuda gitmeye başladı Allah korusun. Allah korusun ki inşallah bunun devamı gelmeyecek. Daha güzel günler olacak inşallah. Bu tür etkinliklerle Müslüman kardeşlerimizin daha iyi olacağını ve sünnet dâhilinde daha iyi hareket edeceğine inanıyorum. Bu tür etkinliklerin topluma çok faydası var ve İnşallah her zaman bu şekilde bu tür etkinlikler olsun. Milleti uyandırmak için milletin kalbine bir ışık olabilmek için inşallah her zaman bu etkinliklerimiz olsun. Ve bu tür hazırlıkları yapan herkesten de Allah razı olsun inşallah.” dedi. (Murat Orhan/Süleyman Tunç-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir