• DOLAR 32.586
  • EURO 34.851
  • ALTIN 2415.317
  • ...
Fakir Ülkelere Dev Yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Crown Plaza`da düzenlenen `Meteoroloji, Toz Taşınımı, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Çalıştayı`na katıldı. Çalıştaya, Bakan Eroğlu`nun yanı sıra Meteoroloji Genel Müdürü İsmail Güneş, Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu ve Kuveyt, Bahreyn, Suudi Arabistan, Libya, Azerbaycan, İran, Tunus, Irak, Fas, Mısır, Sudan, Özbekistan, Kırgızistan, Tacikistan, KKTC, Libya ve Filistin`den temsilciler katıldı. Baakn Eroğlu yaptığı konuşmada, Türkiye`nin bütün ülkelere ağaçlandırma, fidan üretimi, orman yangınlarıyla mücadele konusunda her türlü desteği verdiğini belirterek, "Hatta bazı ülkelerde özel ormanlar kurduk. Elemanları burada yetiştiriyoruz. Gerek meteoroloji, gerekse ormancılık ve fidan üretimi konusunda her türlü desteği veriyoruz" dedi.

Maddi birtakım desteklerin de verildiğini bildiren Eroğlu, sadece ormancılık faaliyetleri değil su desteklerinin de verildiğini ifade etti. Afrika`da 1 milyon kişiye su götürmenin gururunu taşıdıklarını anlatan Eroğlu, yapılacak çok şey olduğunu ve işbirliğinin mutlaka geliştirilmesi gerektiğini ifade etti. Eroğlu, "Türkiye, maddi ve manevi tecrübelerinin aktarılması konusunda her türlü desteğin verilmesine hazır. Türkiye, fakir ülkelere geçen yıl itibarıyla 1,5 milyar dolarlık bir yardım yapmıştır. Bu gerçekten muhteşem bir yardım. Afrika`da suyu olmayan, tozlar, hastalıkla mücadele eden insanlar var. Onlara özellikle sahip çıkmak sadece Türkiye`nin değil, bütün dünyanın önemli bir vazifesidir" şeklinde konuştu.

Bakan Eroğlu, dünyada küresel iklim değişikliği sebebiyle insanoğlunun pek çok problemle karşı karşıya kaldığını belirterek, ülkelerarası işbirliğinin öneminin son derece açık olduğunu dile getirdi. Erozyonun başlıca sebebinin arazinin çıplak olması olduğunu anlatan Eroğlu, toprakların hem rüzgar hem de su erozyonuna maruz kaldığını ve bunu önlemenin tek yolunun `ağaçlandırma`ya gidilmesi olduğunu söyledi. Eroğlu, "2013 yılından itibaren yeni bir seferberlik başlatılıyor. Vatandaşa gelir getirici ceviz, badem ağacı gibi birtakım bitkileri de bu seferberlik içine aldık. Mesela ilk defa Türkiye`de `Tıbbi Aromatik Bitkiler Araştırma Merkezi` oluşturduk" dedi.

İHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir