• DOLAR 32.59
  • EURO 35.042
  • ALTIN 2429.944
  • ...
AK Parti Genelkurmay İçin Harekete Geçiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ , "Demokrasimiz adına bu önemli ve tarihi bir adımdır ”dedi.

Genelkurmay Başkanlığı`nın Milli Savunma Bakanlığı `na bağlanmasına yönelik tartışmalara son nokta konuluyor. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Genelkurmay`ın Milli Savunma Bakanlığı`na bağlanmasına yönelik önerinin AK Parti`nin Anayasa Uzlaşma Komisyonu`na sunduğu öneriler arasında bulunduğunu açıkladı. Bozdağ, "Anayasa Uzlaşma Komisyonu, Türkiye Büyük Millet Meclisi`nde çalışmalarını devam ettiriyor. Bu çalışmalar sırasında her parti anayasaya ilişkin kendi görüşlerini Komisyon`a iletiyorlar. Son olarak yasama bölümüne ilişkin çalışmalar yapıldı. Yürütme bölümüne ilişkin çalışmalar da devam ediyor. Mevcut anayasamıza göre Genelkurmay Başkanlığı idari yapılanmada Başbakanlığa bağlıdır. AK Parti`den Komisyon üyesi arkadaşlarımızın grubumuz adına hazırladıkları taslak metin içerisinde benim bildiğim kadarıyla Genelkurmay`ın yeni anayasada Milli Savunma Bakanlığı`na bağlanması önerisi vardır”dedi.

Bozdağ, Genelkurmay Başkanlığı`nın Milli Savunma Bakanlığı`na bağlanmasına neden ihtiyaç duyulduğuna ilişkin bir soru üzerine, “Demokrasimiz adına bu önemli ve tarihi bir adımdır. Umarız diğer partiler de bu noktada olumlu yaklaşım gösterirler" ifadesini kullandı.

Meclis`te kurulan Darbeleri Araştırma Komisyonu`nun raporunda da “Genelkurmay Başkanlığı, demokratik bir rejimde bulunması gereken konum itibariyle Milli Savunma Bakanlığı`na bağlanmalı” önerisine yer verildi.

İHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir