• DOLAR 32.601
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2489.583
  • ...
SON DAKİKA
Peygamber sevdalıları İstanbul’da buluşuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından geleneksel hale getirilerek Türkiye genelinde her yıl farklı bir temayla düzenlenen "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama” etkinlikleri, bu yıl “Ahlak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed” temasıyla gerçekleştiriliyor.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Marmara Koordinatörlüğü de bu kapsamda 21 Nisan Pazar günü İstanbul Yenikapı miting alanında düzenleyeceği etkinlik için çalışmalarını sürdürürken, tüm İstanbul halkını da etkinliğe davet etti.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Peygamber Sevdalıları Marmara Koordinatörü Mehmet Ali Ortaç, etkinliğe tüm İstanbul halkını davet ettiklerini ifade etti.

Ortaç “Yıllardır Güzel Ahlâk ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed'i (Sallallahu Aleyhi Vesellem) Peygamber Sevdalıları olarak yurdun dört bir yanında anmaktayız. Bu sene de geçen senelerde olduğu gibi Marmara Koordinatörlüğü olarak İstanbul Yenikapı’da 21 Nisan Pazar günü 'Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama' adıyla peygamberimizi anacağız. Etkinliğimizin bu sene ki teması 'Ahlak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed' olacak. ”dedi.

“O’nun hayatı öğrenilmeden İslam dini de hakiki manada anlaşılmaz”

İstanbul’da yapılan etkinliğin uzun bir süreçten sonra ortaya konulan hayırlı bir final niteliği taşıdığını belirten Ortaç, “Aralık ayında yüzbinlerin iştirak ettiği Siyer Sınavı'yla Peygamber'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) hayatını konu alan kitaplar insanımıza okutulmuş oldu. Bu vesile ile Peygamberimiz yeni nesillere bir nebze de olsa tanıtılırken, yetişkin kardeşlerimize de O’nun hayatı hatırlatılmış olundu. O’nun hayatı anlaşılmadan, öğrenilmeden hakiki manada İslam da, Kur’an da anlaşılmaz. Çünkü O’nun hayatı adeta Kur’an’ın bir tefsiri hükmündedir. Yine O’nun hayatı İslam’ın ne şekilde yaşanılacağını en güzel şekilde anlatan bir ölçüdür.” diye konuştu.

Siyer Sınavı neticesinde dereceye giren iki bin kişiye ödüllerini törenle verdiklerini belirten Ortaç,  “Mart ayının başlangıcıyla bu manevi atmosferin devam etmesi için Vakfımız tüm ülke genelinde Salavat Seferberliği başlattı. Bu kapsamda kampanyaya katılan on binler Peygamber (Sallallahu Aleyhi Vesellem) için salat ve selam getirmektedirler. Çekilen salavatlar 21 Nisan günü Yenikapı da düzenleyeceğimiz etkinlikte O’nun aziz ruhuna hediye edilecektir. ”şeklinde konuştu.

“75 noktadan ücretsiz araç seferleri yapılacak”

Vakfın tüm temsilcilikleri ve gönüllüleri ile birlikte etkinliğin İstanbul halkına duyurulması için hummalı bir çalışma başlattıklarını belirten Ortaç, son olarak şu ifadelere yer verdi:

“Şu an itibariyle İstanbul’un tüm ilçelerinde temsilciliklerimiz aracılığıyla etkinliğimizin duyurusunu halkımıza ulaştırmak için on binlerce afiş, esnaflarımızın dükkânlarına ve şehrin uygun yerlerine asılmış durumda. Yine hazırladığımız yüzbinlerce el ilanı da vakfımızın gönüllüleri tarafından vatandaşlarımızın eline ulaştırılacaktır. Etkinliğe birkaç gün kala sesli anons araçlarımız ile halkımız tekrar etkinliğe davet edilecektir. Etkinlik günü ise Peygamber Sevdalısı tüm İstanbulluların rahat bir şekilde Yenikapı miting alanına ulaşabilmeleri için şehrin 75 noktasında ücretsiz araç seferleri saat 11.00 itibariyle başlayacaktır. Bu vesileyle ‘Ben de peygamberimi seviyorum’ diyen tüm İstanbulluları 21 Nisan Pazar günü saat 14.00’te Yenikapı’da ağırlamak istiyoruz.” (Nizamettin Aşkın- İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir