• DOLAR 32.573
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2425.742
  • ...
"Büyük Dönüş Yürüyüşleri" örnek bir duruş ortaya koyuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dışarıdaki Filistinliler Halk Kongresi Genel Sekreterliği'nin 11. toplantısı İstanbul'da devam ediyor. Toplantıda Filistin sahasında son dönemde meydana gelen gelişmelerin, idari çalışma planlarının ve Kongre'nin önümüzdeki birkaç ay içinde yapacağı çalışmaların değerlendirildiği belirtildi.

Dışarıdaki Filistinliler Halk Kongresi Genel Sekreteri Münir Şefik açılış konuşmasında işgal zindanlarında açlık greviyle onur direnişi veren esirlerin mücadelesini selamladı. Şefik, Halk Kongresi'nin esirlerin direnişinin yanında olduğunu ve bu direnişe destek için elinden gelen gayreti göstereceğini ifade etti.

Münir Şefik konuşmasında Dışarıdaki Filistinliler Halk Kongresi'nin Büyük Dönüş Yürüyüşleri'ne olan desteğini de yeniledi. Bu yürüyüşlerin birlik, kararlılık ve başta bağımsızlık ve yurda dönüş ilkeleri olmak üzere ilkelere bağlılık konusunda örnek bir duruş ortaya koyduğunu vurguladı.

Şefik konuşmasında Filistin direnişinin Gazze'de işgal güçlerinin saldırılarına karşılık vermesinin ve işgalciyi bazı şeylere zorlamasının bir güç dengesinin oluştuğunu göstermesi açısından önemli olduğunu dile getirdi.

Şefik, Filistin halkının Mescidi Aksa'nın girişlerine konulan elektronik kapıları iptal ettirmesinin, Rahmet Kapısı'nı açmasının, El-Han El-Ahmer'de verdiği mücadelenin bu halkın kutsallarına sahip çıkma konusunda hassas, başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsallarını korumaya hazır olduğunu ortaya koyduğunu vurguladı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir