• DOLAR 32.601
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2499.86
  • ...
Kovancılar Hz.İbrahim`i ve İmam Hüseyin`i Andı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 
ELAZIĞ - Yeni İhya-Der Kovancılar Temsilciliği düzenlediği programla tevhid mücadelesinin önderi Hz İbrahim ve Seyiddüşuheda İmam Huseyin`i andı. Aşura Gününe denk gelen programa katılan vatandaşlar, tevhid mücadelesinde gelecek nesillere büyük miras bırakan bu iki büyük önderin mücadelelerin anlatımı sırasında gözyaşlarına boğuldular.
 
Belediye Parkı Altun Düğün salonununda gerçekleşen etkinliğe Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş konuşmacı olarak katıldı. Saat 12.30`da başlayan programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken salon hınca hınç doldu.
 
Kur`anı Kerim tilavetiyle açılışı yapılan programda konuşan Yeni İhya Der Kovancılar Şubesi Başkanı Mehmet Aydın, derneklerinin amacının milli ve manevi değerlerin topluma yeniden kazandırmak, ihya etmek oluğunu ifade etti.Aydın, zengin ve fakir arasındaki makasın hızla açıldığı bu dönemde; mağduriyet yaşayanlara, evine aş-ekmek götüremeyenlere, derdini anlatacak kapı bulamayanlara kucak açtıklarını ifade etti.
 
Programda konuşan Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş,İmam Hüseyin`i ve Kerbela faciasını anlattı. Göktaş Hoca,Hz Peygamberin ehli beytinin Kerbela`da uğradığı zulmü ve İmam Hüseyin`in oğlu Zeynel Abidin`i anlatırken salonda duygusal anlar yaşandı.
 
Gücümüzü Kıssalardan Alırız
Hz.İbrahim`in tevhit mücadelesini anlatan Göktaş Hoca, peygamber kıssalarının müslümanların hayatındaki önemine dikkat çekti. Hz ibrahim`in teslimiyetinin tüm müslümanlar tarafından izlenmesi gereken bir yol olduğuna vurgu yapan Göktaş, "Peygamber kıssalarını sık sık tekrar etmeliyiz. Böyle zalim bir dünyada, böyle firavunların cirit attığı dünyada, biz Hz Musa`yı da, Firavunu da, Hz Yusuf`u da, Hz İbrahim`i de bütün taşları yerine koyarak defalarca okumalıyız ki bu bize enerji olsun.Biz müminler olarak gücümüzü bu kısalardan alırız." Şeklinde konuştu.
 
Kervan ilahi Grubu tarafından okunan ilahi ve ezgilerle renklenen program yapılan duanın ardından son buldu.
(Yasin Kavaklı-İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir