• DOLAR 32.505
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2434.011
  • ...

Mardin’in Dargeçit ilçesinde, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Midyat İlçe Müdürlüğü tarafından Dargeçit Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda 2019 yılı istihdam seferberliği kapsamında devam eden teşviklerle ilgili işverenlere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Midyat SGK Merkez Müdürü Abdurrahim Güneş işverenlere konu hakkında bilgilendirmede bulundu.

Güneş, “2019 İstihdam Seferberliği kapsamında iş dünyasına, girişimcilerimize önemli teşvikler sunuluyor. Özellikle; nisan ayı sonuna kadar sağlayacağınız her ilave istihdamın tam 3 ay boyunca ücretini, sigorta primlerini ve vergisini devlet karşılıyor. Bu 3 ay boyunca çalıştırılacak işçinin İşverene maliyeti sıfır. 2.021 TL ücret ve 1.113 TL sigorta ve vergiler olmak üzere 3.134 TL’yi devletimiz karşılamış olacak. İşveren cebinden sıfır maliyetle yeni bir işsizi işe almış olacak. Devamındaki 9 ay boyunca da devletimiz sigorta primlerini ve vergileri ödemeye devam edecek. Yani aylık 1.113 TL’yi devletimiz karşılayacak. İşverenler sadece çalıştırılan kişiye ücretini ödeyecek. İşe alınacak kişi kadın, genç ve engelli ise 9 aylık süre 15 aya kadar uzamış olacak. Yine imalat sanayi ve bilişim sektöründe aylık 1.113 TL olan prim ve vergi teşviki 2.712 TL olarak verilecek.” dedi.

 “Burası Dargeçit, burada iş var “

‘Burası Türkiye Burada İş Var’ sloganıyla başlatılan İstihdam Seferberliği 2019 kampanyası kapsamında toplantı gerçekleştirdiklerini ifade eden Güneş, şunları söyledi:

“Dargeçit İlçemizde esnaf ve İşverenlerimizin, devletimizin sağladığı teşviklerden azami şekilde faydalanmaları konusunda Muhasebeci ve İşverenlerin İnsan Kaynakları birimlerine bakan yetkili arkadaşlarımıza büyük görev düşüyor. Bu konuda kendilerine her türlü yardımcı olmaya hazırız. Tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz.”

Toplantı, İşverenler Servis Şefi Yılmaz Yusufoğlu’nun Teşvikler konulu sunumunun ardından soruların cevaplandırılmasıyla sona erdi.

Toplantıya Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Abdurrahim Güneş, İşverenler Servis Şefi Yılmaz Yusufoğlu, Mali Müşavir ve Serbest Muhasebeciler, Oda Temsilcileri, İşverenler ve Midyat SGM personeli katıldı. (Süleyman Tunç - İLKHA)