• DOLAR 32.518
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2428.977
  • ...
İHO öğrencileri için hafızlık sınıfları açılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile DİB'in beraber yürüttüğü proje kapsamında Batman'da hafızlık eğitimi almak isteyen kız imam hatip öğrencileri için açılan sınıfların ardından erkek imam hatip öğrenciler için de söz konusu sınıflar açılacak.  

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Diyanet İşleri Başkanlığının (DİB) beraber yürüttüğü proje kapsamında, geçen sene ilk defa Batman'da kız imam hatip öğrencileri için hafızlık sınıfları açıldı. Projenin devamı olarak bu yıl da 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulunda erkek öğrenciler için hafızlık sınıfları açılacak.

Açılacak hafızlık sınıfı için 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulunda bir program yapıldı. Toplantıya Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Batman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Profesör Doktor Şemsettin Dursun, MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Hafızlık Programı Uygulama Okulları Temsilcisi Mehmet Vehbi Polat ve okul müdürleri katıldı.  

Program Mehmet Emin Terece Cami İmam Hatibi Hivzullah Kavak'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Ardından Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut ile MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Hafızlık Programı Uygulama Okulları Temsilcisi Mehmet Vehbi Polat birer konuşma yaptı.

Burada bir konuşma yapan Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, hafızlık eğitiminin önemine değindi.

"Hafızları yürüyen Kur'an olarak değerlendiriyoruz"

Erhan, "Hafızlık eğitimi önemli bir husus zira hafızları yürüyen Kur’an olarak değerlendiriyoruz. Milli ve manevi duygularla mücehhez hale gelebilecek bir nesli yetiştirmenin adımlarından bir tanesi budur. Hiç şüphesiz genel anlamda ilimize ve bölgemize baktığımızda medreselerin neşvünema bulduğu ve çok güzel bir şekilde de ihya edilerek devam etmiş olduğu bir ortam içerinde bulunuyoruz. Ancak medreselerimizde çok güzel Arapça ilimleri verilirken bu konuda sıralı ilimler harika bir şekilde öğretilirken bunun bir ayağı olan hafızlık kısmının eksik olduğunu da görüyoruz." dedi.  

"Önümüzdeki süreç içinde hafızlar hızla artacaktır"

Önümüzdeki süreçte hafızlık eğitimlerinin artacağına dikkat çeken Erhan, "Batman'da müftülüğümüze bağlık bir Kur'an kursumuzla 70 kadar kız hafızımız hafızlık yapmaktadır. Yıl bazında 15 tane hafızımız yetişmektedir. 20 kişilik de erkek Kur'an kursumuz var. Bu kursumuzda da hafızlarımız yetişiyor. Ancak il bazında bakıldığı zaman bunların az olduğunu gözlemliyoruz. Bu bağlamda medreselerimizin en az bir tane sınıfının hafızlık sınıfı olması için başlatmış olduğumuz çalışmamız sürüyor. Bu yıl o medreselerimizin hafızlık sınıflarından da hafız aldık. Önümüzdeki süreç içinde bunlar hızla artacaktır. Ama hepsini de değerlendirdiğimiz zaman yine yetersizdir." ifadelerini kullandı.  

"Eksik olan erkek hafızlık sınıflarını da açacağız"

Erkek öğrencileri hafız olarak yetiştirmek için hafızlık sınıfları açacaklarını belirten Erhan, "Milli Eğitim Bakanlığımız ile Diyanet İşleri Başkanlığımızın beraber sürmüş olduğu projenin il bazındaki ayaklarının Milli Eğitim ve Müftülük olarak beraber gerçekleştiriyoruz. Geçen sene Batman Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde açılan ortaokul sınıflarımızda 40 tane öğrencimiz alındı. Hem okula devam edip hem de aynı öğrencilerin hafızlığa devam etmiş olması hakikaten onur ve gurur vericidir. İnşallah burada toplanmış olduğumuz sebeplerinden en önemlisi de eksik olan erkek hafızlık sınıflarını da açmaktır. İnşallah el birliğiyle bu işi gerçekleştireceğiz. Bunun için somut şeyler söylemek lazım. Öncelikle okul müdürlerimizin bu işe gönüllerini koymasını istiyoruz. Öğrencilere bu konuyu aktarmalarını istiyoruz. Velilerine aktarmalarını istiyoruz. 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulumuzda açacağımız sınava öğrencilerin ne kadar fazla müracaatı olursa bizim alacağımız ve eleyeceğimiz öğrencilerden yetiştireceğimiz hafızlarımız o dereceli kapasiteli olacaktır." şeklinde konuştu.  

Program yapılan dua ile son buldu. (Mehmet Sait Çelik – İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir