• DOLAR 32.525
  • EURO 34.889
  • ALTIN 2478.045
  • ...
"Dünya Şizofreni Günü" programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Şizofreni Hastaları ve Yakınları Dayanışma Derneği tarafından şizofreni hastalığına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla bir program düzenlendi.

Gaziantep Üniversitesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde düzenlenen programda konuşan Gaziantep Vali Yardımcısı Cengiz Ayhan, Türkiye'de birçok şizofreni hastasının olduğunu söyledi.

Ayhan, "Farkındalığın artırılması yönünde böyle çalışmaları çok önemli görüyorum. Dünya'da son 50 yılda hem çevresel faktörler hem hava şartları hem diğer faktörler göz önünde bulundurulduğunda birçok farklı ve yeni hastalıkların ortaya çıktığını görüyoruz. Hastalıklar ortaya çıktıktan sonra hastalıkla ilgili farkındalık oluşturmak önemli bir husustur. Bu anlamda çalışmalar yapan hekimlerimize, derneklere ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkürlerimi iletiyorum." dedi.

Gaziantep Şizofreni Hastaları ve Yakınları Dayanışma Derneği Başkanı Serpil Acıoğlu ise "Biz şizofreni hastalarının toplumda dışlanmışlığına, hasta yakınlarının çaresizliğine çare olmak ve farkındalık oluşturmak için empati yapıyoruz. Yeterli seviyede farkındalık oluşturmayı amaçlayarak bu yola çıktık. Şizofreni hastalığının diğer hastalıklar gibi kabul edilmesi gerekmektedir. Böyle kabul edildiği sürece şizofreni hastaları toplumsal alanda onore olacak ve hasta yakınlarının toplumdaki yanlış algısından kaynaklanan çekingenliği ortadan kalkacaktır. Tüm problemleri aşmanın en önemli yolu farkındalık oluşturmaktır. Bu farkındalık ise empati yaparak elde edilecektir. Bu empati hareketimize destek sağlayan herkese de teşekkürlerimi iletiyorum." ifadelerini kullandı.

Programa; Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mustafa Yıldırım, Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi, Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Özbey Tan, Zihinsel Engellileri Koruma Derneği Başkanı Kemal Küçükcan, GAÜN Toplum Ruh Sağlığı Merkezi hekimleri ve çalışanları, şizofreni hasta ve hasta yakınları katıldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir