• DOLAR 32.494
  • EURO 34.955
  • ALTIN 2434.271
  • ...

MERSİN - Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ve Karadeniz Ekonomik İş Birliği Parlamenterler Asamblesi (KEİPA), işbirliğiyle düzenlenen Karadeniz Ticaret ve Yatırım Forumu 3 - Bakü 2012 programı, bugün gerçekleştiriliyor.

 
Programa sanayici üyeleriyle birlikte katılacak olan Genç ASİAD Başkanı İsa Altuntaş, organizasyonun Türkiye firmaların Orta Asya ile daha fazla ticaret yapabilmesine öncülük edeceğini belirtti.

Karadeniz Ticaret ve Yatırım Forumu - 3 programı, Azerbaycan`ın Başkenti Bakü`de gerçekleştirilecek. Programa KEİPA üyesi 12 ülkenin iş dünyasını temsil eden 400 işadamıyla birlikte, Mersin ASİAD üyesi sanayici firmalar da katılıyor. Mersin ASİAD üyesi sanayici firmalarla birlikte programa katılacak olan Genç ASİAD Başkanı İsa Altuntaş, hedeflerinin Orta Asya ve Avrasya pazarında ki fırsatlardan yararlanmak için önemli bağlantılar kurarak yurda dönmek olduğunu ifade etti. Programa, Türkiye işadamlarının yoğun ilgi gösterdiğini dile getiren Altuntaş, Orta Asya ve Avrasya ticaretinde önemli fırsatların bulunduğunu belirtti.

Program hakkında bilgi veren Altuntaş, tarım sektöründen gıdaya, sanayiden inşaata, tekstilden hazır giyime kadar bütün sektörlerden firmaların organizasyonda bir araya geleceğini, Türkiye ile birlikte KEİPA üyesi Arnavutluk, Azerbaycan, Ermenistan, Gürcistan, Moldova, Romanya, Rusya Federasyonu, Ukrayna, Bulgaristan, Yunanistan ve Sırbistan`dan firmaların bu organizasyonda buluşacağını söyledi.

Mersin ASİAD heyeti, iki günlük programda, yurt dışı yatırımcılarıyla ikili iş görüşmeleri yapacak. (Osman Öksüz-İLKHA)