• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"İnşallah paket ülke ekonomisi için güzel gelişmelere vesile olur"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Batman Şube Başkanı Alaaddin İraz, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı, "Yapısal Dönüşüm Adımları Paketi"ne ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

Yapısal Dönüşüm Adımları Paketinin ülke ekonomisi için güzel gelişmelere vesile olmasının en büyük temennileri olduğunu belirten İraz, "Yeni ekonomi paketi başta olmak üzere, ağustos ayından itibaren hazırlanan ekonomik tedbir ve reform çalışmalarının iş dünyası temsilcileri ile istişareler ekseninde hazırlanmış olması oldukça önemli ve kritik bir yöntemdir. MÜSİAD olarak sıklıkla dile getirdiğimiz kalemlerin bu pakette yer almış olması bizleri memnun etmiş ve ulusal refaha katkı sağlamak adına meselesi Türkiye olan her kesimin beraberlik duygusu içinde nasıl kenetlenebileceğini bir kez daha göstermiştir." dedi.

Açıklamanın devamında İraz, "Bankacılık sektörüne ilişkin atılması planlanan dönüşüm adımları finans sektörüne yönelik sorunların çözümünde kritik bir misyon üstlenecektir. Dolaylı vergilerin azaltılmasına yönelik adımlar, toplam gelirin toplumun her katmanında daha adil dağılmasında önemli bir fırsat oluşturacakken; kurumlar vergisinin azaltılması, reel sektörde rekabet unsurunun ön plana çıkmasını teşvik edecektir." ifadelerini kullandı.

Paketin hayırlara vesile olmasını dileyen iraz, son olarak şunları kaydetti:

"Dönüşüm adımlarının sadece ekonomik alanla sınırlandırılmayıp eğitim, yargı, sosyal güvenlik, sosyal yaşam kalitesi gibi ekonomik ilerlemenin ön koşulu olan sahalara da atıf yapıyor olması ayrıca umut verici ve kapsamlı bir stratejidir. 4,5 yıl sürecek seçimsiz yönetim döneminde açıklanan Dönüşüm Adımları Paketinin, Türkiye’nin ihtiyacı olan kabuk değişiminin ilk safhası ve yeni hikâyemizin ilk adımı olarak hepimize hayırlar getirmesini dileriz." (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir