• DOLAR 32.593
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2424.625
  • ...
Vatandaş, obruk oluşumu ihmalden kaynaklandığı iddia etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Batman-Kozluk-Silvan Karayolunda geçtiğimiz günlerde oluşan obruğun, 15 kamyon kaya parçasıyla kapatılmasının ardından tekrar açılması çevre sakinlerini korkuttu.

Bazı vatandaşlar 4 yıl önce yol yapımında ihmallerin yaşandığını iddia ederek obruğun oluştuğu alanda bulunan menfezlerin yeniden yapılması gerektiğini söylediler.

Bıçakçı köyü sakinlerinden Mustafa Şengül, "Yolun yapımının üzerinden yaklaşık 4 yıl geçti. Yol yapıldığında o zamanki işçi ve müteahhite, yolun altındaki 2 menfezin birleştirilmediğini, menfezlerin arasının toprakla doldurulduğunu ve çöküntü yaşanacağını söyledik. Bizim söylemlerimiz dikkate alınıp hiçbir çaba gösterilmedi. Obruk oluşmadan bir hafta önce yetkililere haber verdik. Maalesef konuşmamız fayda etmedi ve obruk oluştu. İkinci obruk öncesinde yolun çökeceği belirtileri vardı. Yetkililere haber verdik. Hiçbir şey yapılmadı yol yine çöktü." dedi.

Yolun yeniden yapılması gerektiğini belirten Şengül, "Menfezden geçen su, toprağı götüre götüre yukarıdan malzemeyi aşağıya döküyor. Yolun altı boşalıyor böylelikle üzerinden araçlar geçtiğinde çökme yaşanıyor. Alta menfez olarak iki su borusu konulmuş, onlar da çökmüş. İşi başlarından savmışlar. Yol ağırlığa dayanamayıp çöküyor. Bu yoldan geçen menfezler yeniden sağlam bir şekilde 2 tane yapılması gerekir. Genel müdüre ve tüm yetkililere bunu söyledik. Bin defa da dolgu yapılırsa bin defa yine çökecek." ifadelerini kullandı.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde, Batman-Kozluk-Silvan Karayolunda Bıçakçı köyünde 12 metre derinliğinde 8 metre çapında obruk oluşmuş Karayolları Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler, obruğa 15 kamyon dolgu yaptıktan sonra asfaltla kapatıp yolu tekrar trafiğe açılmıştı. Ancak aradan birkaç gün geçmesinin ardından aynı yerde etkisini gösteren yağış nedeniyle ikinci kez obruk oluşmuştu. (Mehmet Sait Çelik –İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir