• DOLAR 32.494
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2429.988
  • ...
İmam Hüseyin Rahmetle Anılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Hz. Hüseyin ve 72 arkadaşının şehit edilmesinin 1373. yıldönümünde çeşitli illerde anma etkinlikleri düzenlendi.


ELAZIĞ
Yaptığı hayır faaliyetleri ile tanınan Yeni İhya Der Palu Temsilciliği, dernek binasında Aşura Programı düzenledi. Üye ve gönüllülerinin yoğun katılımı ile gerçekleşen etkinlik, Kur`an tilaveti ile başladı. İlahi ve Ezgiler ve Esmaül Hüsna ile devam eden etkinlikte konuşan Dernek Üyesi Kenan Ocak, Hz Hüseyin`in hayatı ve mücadelesini anlattı. Hz. Hüseyin`in kıyamından kesitler sunan Ocak, "10 Muharrem`de Müslümanları sevindiren birçok olaylar olmuştur ancak Hz Hüseyin ve yakınlarından 72 kişinin hunharca şehit edilmeleri İslam alemini yasa boğmuştur" diye konuştu.


Kovancılar
Yeni İhya-Der Kovancılar Temsilciliği Hz. İbrahim ve imam Hüseyin tevhit etkinliği düzenledi. Etkinlik Belediye parkı Altun Düğün Salonunda yapıldı. Program, Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayarak kervan ilahi grubunun seslendirdiği ezgilerle devam etti.


MALTYA
Malatya Hayrın Yolcuları Derneği`nde Üniversiteli gençler tarafından Aşure programı düzenlendi. Düzenlenen program kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından eğitimci Mesut Gezer`in Aşure, imam Hüseyin ve Kerbela konulu konuşmasını yaptı. Konuşmanın ardından Kerbela şiiri, sinevizyon ve duayla sona erdi.

Ayrıca, Mevlana Cami Derneği de Malatya Belediyesi Konferans Salonunda imam Hüseyin`i anma etkinliği düzenlendi. Mevlana Cami İmamının okuduğu Kur`an-ı Kerim tilavetiyle program başladı. Programa Afganistan`dan katılan Muhammed Şucai bir konuşma yaptı.


GAZİANTEP
Gaziantep`in Nizip ilçesinde ihsan-Der tarafından düzenlenen Aşura etkinliğine halk yoğun ilgi gösterildi. Etkinlikte Muharrem ayında yaşanan önemli hadiseler anlattı.
(İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir