• DOLAR 32.331
  • EURO 35.089
  • ALTIN 2298.609
  • ...
SON DAKİKA
BU KAFA İFLAH OLMAZ! MÜLTECİNİN EKMEĞİNE GÖZ DİKTİLER
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

31 Mart yerel seçimlerinde Bolu Belediye Başkanı seçilen CHP'li Tanju Özcan, göreve gelirken Kur’an-ı Kerim’e el basarak işe başlamıştı. Bu tavrı kamuoyunda beğeni toplarken Özcan’ın verdiği ilk talimat tüm kesimlerin tepkisini çekti. Özcan, Bolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne gönderdiği ilk yazıda, "İlimizde yaşamakta olan yabancı uyruklu kişilere ayni ve nakdi yardım yapılmaması" ifadeleriyle talimat verdi. İlk resmi yazısını Bolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne gönderen Özcan, talimatında şunları kaydetti: "Ülkemizde yaşamakta olan yabancı uyruklu kişilere Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP), Türk Kızılay'ı ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 'Sosyal Uyum Yardımı' adı altında yardım yapılmaktadır. Bu nedenle, ilimizde yaşamakta olan herhangi bir yabancı uyruklu kişiye Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nden ayni ve nakdi yapılmaması hususunda, gereğini rica ederim."

ÖZCAN’IN BU TALİMATI TEPKİ TOPLADI

Mültecilerin ekmeğine göz diken CHP’li başkan daha da ileri giderek sosyal medya hesabından şu ifadeleri paylaştı; “Tekrarlıyorum... Ben Başkan olduğum sürece, yatağa aç giren vatandaşlarımız var iken, Bolu’da Türk Halkının vergilerinden oluşan bütçemizden, SURİYELİLERE bir tek kuruş yardım yapılmayacaktır.” Özcan’ın mültecilerin sanki Türkiye vatandaşlarının rızkını yiyor gibi bir algı oluşturması da gözlerden kaçmadı. Bu ifadeler tüm kesimlerin tepkisini topladı. Sosyal medya hesabından Özcan’a cevap veren Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan ise şunları söyledi; “Bolu’daki Suriyelileri Ağrı’ya bekliyorum. Biz ekmeğimizi bölüşürüz. Kur’an’ı öpmek yetmez, içinde yazanlara da uymak gerekir...”

SOSYAL MEDYADAN CHP’Lİ BAŞKANA TEPKİ YAĞDI

Özcan'ın bu ırkçı ve faşist talimatına sosyal medyadan da tepkiler gecikmedi. STK, siyasi, akademisyen, hukukçu, yazarlar sosyal medya hesapları üzerinden Özcan'a büyük tepki gösterdi. Sosyal medyada gösterilen tepkilerden bazıları şöyle:

Mülteci Hakları Derneği Başkanı Uğur Yıldırım: İnsanlık nedir? Benim karnım aç deyip yanında başka bir aç varken elindeki ekmeğin tamamını yemek mi yoksa bir parçasını olsun yanındakine vermek mi? Yanında olanın nereli olduğunu sorup ekmeğini bölmeyi tartışmıyorum bile.

MAZLUMDER: 31 Mart yerel seçimleriyle göreve gelen ve mazbatasını Kur’an-ı Kerim mushafına el basarak alan Bolu Belediyesi Başkanı Tanju Özcan, ilinde yaşayan Suriyeli mültecilere aşevinden yemek verilmeyeceğini ve işyeri açma ruhsatı alma imkanı tanınmayacağını ifade etmiştir. Dünya üzerinde yaşayan her insan bir mülteci adayıdır. Savaşın zor şartları nedeniyle misafirimiz olan mültecilerin, tam anlamıyla, ekmeğiyle ve maişetiyle uğraşmak insanlık adına utanç vericidir. Bolu Belediyesi Başkanı Tanju Özcan’ın Kur’an-ı Hakim mushafına el bastığı halde onun hakikat ve taleplerine aykırı olarak mültecilere karşı nefreti körükleyen ve insanlıktan uzak söylem ve işlemlerini kınıyor, konunun takipçisi olacağımızı bildiriyoruz.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta: Biz dünyanın dört bir yanındaki mazlumlara el uzatmış, gönlümüzü açmışız. Bolu'daki tek bir mazlumu dahi sizin insafınıza bırakmayız. CHP bu ayrımcı ve merhametsiz yönetim anlayışındaki başkanına bir dur demeli. Allah mazlumun ve mağdurun yanındadır.

Melih Gökçek: CHP seçim öncesi ne demişti? 'Bahar gelecek, sevgi kazanacak.' Ben ne demiştim? 'CHP gelecek, zulüm başlayacak.' Dakka bir, gol bir... Bolu’da zalim CHP Suriyelilere yardımı kesti. Allah da İnşaallah size yardımını keser, parasızlıktan sürüm sürüm sürünürsünüz.

İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu: Bolu Belediye Başkanı açıkça ırkçılık ve hukuk tanımazlık yapıyor. Yabancı uyruklulara iş yeri açma ruhsatı vermeyeceğim ne demek? Biz bu kışkırtmaları Avrupa'daki ırkçı söylemlerden çok iyi biliyoruz. CHP hukuk tanımaz başkanına hukuku hatırlatmalı!

Tarihçi-Yazar Sabiha Doğan: 31 Mart öncesi 'Bolu’da Suriyeli görmek istemiyoruz' diyen CHP’li Tanju Özcan, belediye başkanlığını kazandıktan sonra ilk olarak Belediye Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı aşevinden Suriyelilere verilen yemeği kesti. Özcan, Suriyelilere Bolu’da işyeri açma ruhsatı da vermeyecek.

Memur-Sen Onursal Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu: Göreve Başlayan CHP’li Bolu Belediye Başkanı’nın ilk icraatı ‘aş evinden çıkan yemeklerden yoksul Suriyelilere verilmeyecek talimatı’ olmuş. Yazık. Keşke öpüp alnına koyduğun Kur’an-ı Kerim’in içine bir baksaydın.

Akademisyen ve Hukukçu Adem Sözüer: Bolu Belediye Başkanı 'İlimizde yaşamakta olan herhangi bir yabancı uyruklu kişiye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nden ayni ve nakdi yapılmaması' yazısı yazmış. Milyonlarca insanı yurt dışında olan bir ülkenin belediye başkanının, popülist ırkçı söylemleri insanlık kanunlarına da aykırıdır.

Akademisyen ve siyasetçi Ufuk Uras: Alınan belediyede ilk icraat olarak Suriyeli mülteci kardeşlerimize karşı ırkçılığı hortlatmak, ne muhteşem bir başlangıç. Allah akıl fikir versin, ne diyeyim.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir