• DOLAR 32.366
  • EURO 35.053
  • ALTIN 2325.172
  • ...
Mursi İçin Sokağa Döküldüler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Mısır`ın doğusundan batısına birçok kentinde, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin yaptığı anayasa değişikliğini destekleyen binlerce kişi sokaklara çıktı. 

Süveyş kentinde ise göstericiler yaklaşık 100 arabalık konvoy oluşturarak, Mursi`ye destek verdi. Gösterileri Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP), Yeni Çalışma Partisi, Adalet ve Bina Partisi, Nur Partisi gibi birçok parti ve kuruluş da destekledi.

Göstericiler, ``Basını ve yargıyı temizle``, `` Vakit demokrasinin devam etmesi ve eski yönetimden kalan yolsuzlukların ortadan kaldırılması için Cumhurbaşkanının yanında olma vakti`` yönünde sloganlar attı.

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, ``Alacağı kararların yargıdan bağımsız olması, Başsavcı Abdülmecid Mahmud`un görevden alınması, Anayasa Komisyonu`nun görev süresinin uzatılması, 25 Ocak Devrimi`nde yaralananlarla ölenlerin ailelerine maaş bağlanması ve Mübarek döneminin yöneticileri hakkında yeniden soruşturma açılması`` kararlarına imza atmıştı.

Yargı kurumları ve bazı muhalefet partileri, söz konusu kararlara karşı zaman zaman şiddete varan protesto gösterileri düzenlemişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir