• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Van Basınından Öne Çıkan Başlıklar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van basınında öne çıkan bazı haber başlıkları şu şekilde;


VAN OLAY: \"ÖĞRENCİLERİN HEPSİ BİZE EMANET\"
Van Öğretmenler Derneği (VÖDER) tarafından 24 Kasım öğretmenler günü münasebetiyle düzenlenen programa katılan Eğitimci-Yazar Mehmet Yıldız, öğretmenlerin her öğrencisiyle ayrı ayrı ilgilenmesi gerektiğini belirterek onların, öğretmenlerine emanet olduğunu söyledi.

Servislere Alınmayan Geçici İşçiler Mağdur Ediliyor
Van Yüzüncü yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Hastanesinde temizlik personeli ile İş-Kur tarafından alınan geçici elemanların hastane servislerine alınmadıkları ortaya çıktı.


İmam Hüseyin`in Şehadeti, Mazlumların Zalimler Karşısındaki Şiarıdır
Umut Der Tatvan Şubesi Kadın Kolları Kerbela Şehidi İmam Hüseyin ve Kerbela olayı ile ilgili bir program düzenledi. Programda Hz. Hüseyin`in kahramanlığı dile getirildi.


BÖLGE GAZETESİ: ŞÜPHELİ POŞET POLİSİ ALARMA GEÇİRDİ
Van`da dün akşam saat 18:30 sıralarında Cumhuriyet Caddesi üzerinde yol kenarına bırakılan şüpheli poşet polisi alarma geçirdi.

Van`a 5 Yıldızlı Öğretmenevi...
Van`da meydana gelen depremlerin ardından ağır hasarlı olduğu için yıkılan Ticaret Meslek Lisesi`nin yerine, İstanbul Şişli Belediyesi`nin katkılarıyla beş yıldızlı bir öğretmenevi inşa edildi. Önceki gün Van`a gelerek öğretmenevinde incelemelerde bulunan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, 76 odası bulunan ve her odaya bir öğretmenin isminin verildiği öğretmen evinin Van`a hayırlı olmasını diledi. Öte yandan Sarıgül, Van`daki bazı resmi kurumları ve esnafı ziyaret etti.


GAZETEVAN: DEPREMDE ÖLEN ÖĞRETMENLER KÜRTÇE MEVLİT VE İLAHİLERLE ANILDI
Van`da yaşanan deprem felaketinde hayatını kaybeden öğretmenler, 24 Kasım Öğretmenler Günü`nde Kürtçe mevlit ve ilahilerle anıldı.

Şişli Öğretmen Evi Açılışa Hazır
İstanbul`un Şişli Belediyesi tarafından Van`da yapılan Van-Şişli Öğretmen Evi açılışa hazır hale getirildi.


PRESTİJ HABER: İMAR PLANINA BÜYÜK İTİRAZ..!
Van Emlakçılar Derneği, yeni İmar Planı`nın birçok maddesine itiraz ederek, planın Van gerçekleri gözeterek yeniden revize edilmesi gerektiğini belirtiyor.

\"Van Halkı İle Dalga Geçiyorlar\"
Van`da yaşanan depremlerin ardından yapımına başlanan ve 23 Ekim 2012 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın katıldığı törenlerle anahtarları teslim edilen kalıcı konutlardaki sıkıntılara çözüm bulunmazken, CHP Van İl Başkanı Cemal Şen, yaptığı basın açıklaması ile sıkıntıların giderilmemesine tepki gösterdi. Konteynerden de çıkarılmak istenen vatandaşların çaresizlik içinde bırakıldıklarını anlatan Şen, Başbakan ve AK Parti`nin Van halkı ile dalga geçtiğini iddia etti.


VAN HAVADİS: BİLİCİ`DEN ÖĞRETMEN GÜNÜ MESAJI
Öğretmen, doğan güneşe benzer. Etrafını aydınlatarak karanlıklara meydan okur. Bir ulusun çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesi; eğitim ve öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile ancak mümkün olabilir. Bu duygu ve düşüncelerle bütün öğretmenlerin, Öğretmenler gününü kutlar üstün başarılar dilerim.

Turgut Özal`ı Zehirle Öldürmüşler
Radyoaktif maddeyle yormuşlar zehirle öldürmüşler. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı`nın talimatıyla mezardan çıkarılarak otopsi yapılan 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal`ın Adli Tıp raporunda son aşamaya gelindi. Ortaya çıkan bulgular Özal`ın ölümü üzerindeki sır perdesini kaldıracak nitelikte. Yapılan incelemelerde Özal`ın naaşında dışarıdan verilmiş dört farklı toksik maddeye ulaşıldı.


WAN HABER: BURHAN İNAN: `BİZ MUHALİF DEĞİLİZ`
Ak Parti`nin 4. Olağan kongresinde, il yönetimi için Abdullah Aras`a karşı oluşturdukları lise ile seçime giren ve seçimden sonra kamuoyu tarafından `muhalifler` olarak anılan grup yaptıkları açıklama ile kendileri hakkında çıkan haberlere tepki gösterdi. Grup adına açıklama yapan Burhan İnan, \"Biz muhalif değil, Ak Partili`yiz\" dedi.

Erciş`te Buruk Öğretmenler Günü
Buruk bir Öğretmenler Günü geçiren Van`ın Erciş ilçesinde, depremde hayatını kaybeden öğretmenler mezarları başında anıldı. (Nihat Bozkurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir