• DOLAR 32.587
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2512.213
  • ...
ABD tamamen zıvanadan çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İBRAHİM SEVGİLİ / DOĞRUHABER

ABD Başkanı Donald Trump, İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun (DMO), ABD'nin “yabancı terör örgütleri” listesine eklendiğini duyurdu. Beyaz Saray'dan Trump adına yapılan yazılı açıklamada, "Bugün yönetimimin, Kudüs Güçleri dahil İran Devrim Muhafızları Ordusunu Göç ve Tabiiyet Yasasının 219'uncu bölümü kapsamında yabancı terör örgütü olarak tanıma planını resmi olarak ilan ediyorum." ifadelerine yer verildi. Bu duyurunun "daha önce emsali olmayan bir adım" olduğunu öne süren Trump, bu adımın İran'ın sadece teröre destek veren bir devlet olmadığını aynı zamanda aktif olarak terörizmi bir devlet işi olarak destekleyip, finanse ettiğini iddia etti.

TRUMP HER GÜN YENİ BİR KRİZE KAPI ARALIYOR

Başkanlık koltuğuna oturduğundan bu yana birçok skandal karara imza atan Trump, her gün yeni bir krize kapı aralıyor. Birleşmiş Milletler’i, uluslararası hukuku çiğniyor. Daha önce yaptığı anlaşmaları tek taraflı bozarak tutarsızlığını, kendisine güvenilemeyeceğini ortaya koyuyor. Ne yapacağı kestirilemiyor. Tamamen zıvanadan çıkmış gibi bir siyaset izliyor. Tamamen siyonist çıkarları ön planda tutan israil’den daha israilci bir politika yürütüyor.

TÜRKİYE’YE TEHDİTLER SAVURUYOR

ABD, Türkiye’nin S/400 alımına yönelik de uzun süredir tehditler savuruyor. Türkiye ekonomisine yönelik saldırılarda bulunuyor. Ekonomik spekülasyonlarla Türkiye’yi krize sürüklemeye çalışıyor. Öte yandan Venezuela’da karışıklık çıkararak Maduro yönetimine yönelik bir darbe çabası içindedir.  ABD başkanı olduğundan bu yana Trump, israil’in bütün isteklerini sorgusuz yerine getiriyor. Kudüs’ü işgal rejiminin başkenti ilan etti. İşgal altındaki Suriye toprağı olan Golan Tepeleri’nin işgalci israil’e ait olduğunu resmi olarak kabul etti.

NETANYAHU'DAN TRUMP'A TEŞEKKÜR

Terör çetesi lideri Binyamin Netanyahu, İran Devrim Muhafızları Ordusu’na yönelik karardan dolayı ABD Başkanı Trump'a teşekkür etti. Netanyahu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Trump'ın kararından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İran'ın işgalci israil ve ABD'nin yanı sıra dünya barışını tehdit ettiğini öne süren Netanyahu, "Ülkelerimiz ve bölge ülkelerinin çıkarına olan bir başka önemli isteğimi daha kabul ettiğiniz için size teşekkür ediyorum. İran rejimine karşı çeşitli yollarla gerekli adımları atmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"NETANYAHU'YA SEÇİM ÖNCESİ HEDİYE"

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun ABD yönetimi tarafından terör örgütü ilan edilmesini Binyamin Netanyahu'ya seçim öncesi hediye olarak nitelendirdi. Zarif, Twitter hesabından paylaştığı mesajında, Washington yönetiminin Devrim Muhafızları Ordusu’nu "yabancı terör örgütleri" listesine almasına tepki gösterdi. İran Dışişleri Bakanı, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Netanyahu'ya seçimler öncesi bir başka yanlış yönlendirilmiş hediye. Bölgede ABD için bir başka tehlikeli talihsizlik."

"BİR HAFTA İÇİNDE YÜRÜRLÜĞE GİRMİŞ OLACAK"

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Trump'ın Devrim Muhafızları Ordusu'nu “yabancı terör örgütü” listesine alındığını açıklamasının ardından Dışişleri Bakanlığında basın toplantısı düzenledi. Bu kararla Devrim Muhafızları Ordusu'nun terör örgütü olarak tanındığını belirten Pompeo, "Bu tanıma kararı bugünden itibaren bir hafta içinde yürürlüğe girmiş olacak." dedi.

İRAN’DAN MİSİLLEME

İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi, misilleme olarak ABD Merkez Kuvvetleri’ni (CENTCOM) terör örgütleri listesine aldığını duyurdu.  Milli Güvenlik Konseyi’nden yapılan yazılı açıklamada, ABD hükümeti "terörizmin destekçisi" olarak nitelendirildi, ABD Merkez Kuvvetleri’nin (CENTCOM) ve onunla bağlantılı güçlerin terör örgütleri listesine alındığı belirtildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir