• DOLAR 32.529
  • EURO 34.887
  • ALTIN 2484.264
  • ...
​“Mutlu aile huzurlu toplum demektir”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te merkez Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen “Evlilik Okulu”nda eğitime katılan ve mezun olan evli ve yeni evlenen 171 çifte, düzenlenen törenle sertifikaları verildi. Evli çiftlere çamaşır makinasının hediye edildiği programda bir çifte umre ödülü verildi.

Şahinbey Belediyesi, Gaziantep İl Müftülüğü, Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ile Şahinbey Rehberlik Araştırma Merkezi tarafından yürütülen projede, amaç mutlu ve huzurlu bir toplum oluşturmak.

Bu kapsamda düzenlenen “Evlilik Okulu” eğitimlerine katılan ve mezun olan evli ve yeni evlenen 171 çift için Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezi’nde sertifika töreni düzenlendi.

Törende konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, evlilikte en önemli faktörün sabır olduğunu söyledi.

“Mutlu aile huzurlu toplum demektir”

Tahmazoğlu, “Evlilik Okulu’nu çok önemsiyorum. 2009 yılında göreve başladığım da ilk başlattığım projelerden bir tanesi ‘Evlilik Okulu Projesi’ diğeri ise ‘Hoş Geldin Bebek Projesi’dir. Bu projelerimiz 10 yıldır başarılı bir şekilde devam ediyor. ‘Evlilik Okulu’muzdan şu ana kadar 27 bin 216 kişi faydalandı. ‘Hoş Geldin Bebek Projemizde’ ise 102 bini geçtik. Bu anlamda her şeyin başı eğitimdir ve dinimizin ilk emri de ‘oku’ ile başlıyor. ‘Okuyun öğrenin, hiç bilenlerle bilmeyen bir olur mu?’ diyor. Hazreti Ali de ‘Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum’ diye boşa söylememiş. Bir kelime öğrensek belki de hayatımız değişecek. Bu nedenle özellikle evlilik gibi çok önemli bir müessese de iki insan hayatını birleştiriyor. Fakat bu konuda hiçbir eğitim yok. Bu anlamda çok ciddi bir boşluk var. Mutlu aile, huzurlu toplum demektir.” dedi.

Umre heyecanı yaşadılar

Konuşmanın ardından çiftlere sertifikaları verildi. Öte yandan, kura ile isimleri belirlenen Kiraz ve Halil İbrahim Tozluoğlu çifti umreye gidecekleri için oldukça mutlu olduklarını, kendilerine bu imkânı veren Tahmazoğlu’na teşekkür ettiklerini ifade ettiler. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 





Bu haberler de ilginizi çekebilir