• DOLAR 32.588
  • EURO 34.81
  • ALTIN 2498.91
  • ...
BDP`li Vekilden İslam`a Ağır Hakaretler!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BDP `li bir grup kadın, kadına şiddet uygulanmasına karşı çıkan bir eylem düzenledi. Türkçe ve Kürtçe sloganlar atarak, BDP il binasından İnönü Parkı`na kadar yürüyen kadınlar, Abdullah Öcalan için özgürlük istedi. Buradaki basın açıklamasında Aydoğan, dünyada ve Türkiye`de kadınların üçte birinin eşlerinden veya erkek yakınlarından şiddet gördüğünü kaydetti.

Toplumda şiddetin bir şekilde meşrulaştırılmak istendiğini ileri süren Aydoğan, "Dinimizde `kadının omzunda, boynunda şeytan yuva yapar, 15 günde bir o yuvayı dağıtmak gerekir` deniyor. Yani, 15 günde bir kadının omzunda, yuva yapan şeytanı dağıtmak için, şiddet uygulamak ve dövmek gerekir` deniliyor. Biz kadınlar, bu tür şiddetin meşrulaştırma politikalarına karşıyız." diye konuştu.

Kürt sorununun acilen çözülmesini isteyen Nursel Aydoğan , "Çözüm için biz kadınlar; Kürt kadınları, bizi yaratan, bizi bugünlere getiren, bizi özgürleştiren `sayın Öcalan`nın` özgürlüğünü talep ediyoruz. `Sayın Öcalan` özgür olmadan, Kürt kadının özgür olamayacağını burada hep birlikte ifade ediyoruz. Bu nedenle çözümün yolu İmralı`dan geçer." şeklinde konuştu. Polisin güvenlik tedbirleri aldığı eyleme katılan kadınlar, Aydoğan`ın açıklamasından sonra dağıldı.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir