• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
AK Parti'den İstanbul için yeni hamle!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yavuz'un konuyla ilgili açıklamaları şu şekilde; 

 Biz İstanbul'un her yerinde, Türkiye'nin tamamı için söyleyemiyorum, İstanbul'un her yerinde organizeli bir şeyler yapılmış. Onun için adına organizeli usulsüzlük dedik. Burada 10 binleri aşan rakamlardan bahsediyoruz. Bir başka husus da var. Sandık başındaki sandık başkanı sandık döküm cetveli düzenleniyor, sandık tutanağına geçiliyor. Ama gördük ki sandık sonuç sayım döküm cetvelinin bir kısmı boş, bir kısmı mühürsüz. Bunlar yüzlerce. Bu kadar belgenin, bu kadar hatalı girmesi mümkün mü? Biz YSK'ya gittik, 'Bunların tamamı sayılsın' dedik. YSK da gerek yoktur kararı verdi. YSK'nın kararları hepimizi bağlar. Ama bu kararları eleştirme hakkımız var. Bu 51 sandığın sayılması kararını anlamış değilim. Bizim taleplerimize dönük bir karar verilmiş değildir. 51 sandığı saymanın anlamı yoktur.

İkinci nokta İstanbul'da çok parçalı, kargaşa bir durum var. YSK ne yapması gerekir, bu kargaşayı kaldırması gerekirdi. Bu şaibe, bu şüphe ortadan kalkmadı. Sadece geçersiz oylardan 6 bin diyoruz. Maddi hatalardan dolayı olanlar var. Geldiğimiz nokta 14 bin fark. Yüzde 20'si sayılsa sandığın sonucu çok netti.

Elimizde yeniden kullanabileceğimiz bir imkan var. O imkan, olağanüstü itiraz hakkını öngörüyor. Biz de bu yolu kullanarak, 'Seçim sonucunu çok net etkileyecek olaylar var. Onun için bu itiraz yolunu kullanıyoruz ve İstanbul'da seçimin yenilenmesini istiyoruz' diyeceğiz. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir