• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İstanbul'da tüm oyların sayılması talebi reddedildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) İstanbul'da 31 ilçede AK Partinin yeniden sayım talebini reddetti.

YSK, yaklaşık 4,5 saat süren toplantıda 21 ilçedeki 51 sandıktaki oyların tamamının ise yeniden sayılmasına karar verdi.

AK Partinin, seçimlerinin iptalini istediği Büyükçekmece hakkındaki karar ise daha sonra açıklanacak.

Toplantı sonrası açıklama yapan AK Parti'nin YSK Temsilcisi Recep Özel, Büyükçekmece seçimlerinin iptal edilmesi talebinin daha sonra ele alınacağını belirtti.

Oyların tamamının sayılmasına yönelik taleplerini YSK'ya taşıdıklarını söyleyen Özel, "Yüksek Seçim Kurulu 32 ilçeden 31'ini karara bağladı. Büyükçekmece'yi erteledik. 31 ilçedeki tamamına dönük talebimizin bir sondajlama, örnekleme olarak bazı sandık numaraları vermiştik, buralarda eksikler var demiştik, onları haklı buldu, onların sayımına karar verdi. Diğerleri yönünden talebimiz evet ret oldu ama bu sürecin bittiği anlamına da gelmiyor. Olağanüstü itiraz yoluyla geleceğiz. Sürecimiz devam ediyor." dedi.

Özel, "Yüksek Seçim Kurulu bugüne kadarki yerleşmiş içtihatlarına, kararlarına göre bu tümünü sayma noktasına sıcak bakmadılar. Çok haklı gerekçeler sunduk, çok haklı taleplerimiz vardı, çok hukuki metinlerle önlerine gittik ama böyle bir ret kararı çıktı." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir