• DOLAR 32.59
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2509.419
  • ...
MAB:Suriye`deki Devrime Destek Vacip
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Müslüman Alimler Birliği üyelerinden Dr. Muhammed bin Abdullah El-Hebdan bir bildiri yayınlayarak Suriye halkı için destek ve yardım çağrısında bulundu. El-Hebdan Suriye halkına yardımın İslam ülkelerindeki hükümetler üzerine vacip olduğunu söyledi. Aynı şekilde Lübnan Tahrir Partisi de önümüzdeki Cuma günü, Cuma namazından sonra Suriye’ye destek için halkı toplanmaya davet etti. Resmi dille gelen bu çağrıların Facebook üzerinden ‘Suriye için özgürlük filosu’ kampanyasını başlatan gençler tarafından büyük ilgiyle karşılanması bekleniyor.

Dr.Muhammed El-Hebdan bildirisine şöyle başladı: ‘Suriye’de rejime karşı başlatılan bu mübarek barışçıl devrim Allahu Teala’nın dinine ve mazlumlara destektir. Senelerde hapislerde kaybolmuşlara, bu tağut rejimden dinlerini alarak kaçan Suriye ehlinden ayrı kalmışlara yardımdır. Bu nedenle herkesin elinden gelen tüm imkanlarıyla bu devrimin yanında durup destekçisi olması vaciptir. Alim fetva vererek ve teşvik ederek, siyasi meydanında çıkıp arkasında durarak, tüccar malı ve desteğiyle, medyacı olanları dünyaya duyurarak, gazeteci kalemiyle, şair şiiriyle, edebiyatçı edebiyatıyla, imam camisinde ve mescidinde Allah’a itaatiyle, anne çocuklarını desteklemeye ve katılım göstermeye teşvik ederek… Tüm çevreler, Suriye topraklarının bu kindar rafizilerden kurtulması, bu topraklarda Allah’ın izniyle bir İslam devleti kurulabilmesi için yardımlaşmalıdır. Bireyler bazında bu yapılmalıdır. Hükümetler bazında ise tüm İslam ülkelerindeki hükümetlerin, zulmün kaldırılması ve eldeki bütün imkanlarla desteklenmesi için onurlu Suriye halkının yanında durması vaciptir.

Müslüman müslümanın kardeşidir


Ebu Hüreyre’den (r.a.) rivayet edilen bir hadiste peygamberimiz Muhammed (sav) şöyle buyurmaktadır: ‘Müslüman müslümanın kardeşidir.’ (Müslim)

Bununla beraber genel olarak hepimizin özellikle de Suriye halkının bu ameli ihlasla Allahu Teala’nın yolunda kılmamız gerekir. Nitekim Allahu Teala şöyle buyurmaktadır: ‘De ki: "Şüphesiz benim namazım da, diğer ibadetlerim de, yaşamam da, ölümüm de âlemlerin Rabbi Allah içindir." (En’am Suresi, 162). Bu girişimden hedef Allah’ın yerinde İslam şeriatının hakim kılınması ve mazlumlara yardım olmalıdır.

Dr.Muhammed bildirisinin sonunda Suriye halkını sabra ve dua etmeye, dua için hususi olarak faziletli saatleri seçmeye çağırdı.

Öte yandan Lübnan Tahrir Partisi de önümüzdeki Cuma günü kılınacak Cuma namazının akabinde halkı Suriye halkıyla dayanışma için El-Omari Camisinin önünde toplanmaya çağırdı. Parti tarafından dağıtılan broşürlerde ‘Şam devrimine yardım: Tek beden, tek acı ve tek son’ sloganıyla peygamberimizin (sav) şu hadisine yer verildi: Müslüman müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez, onu yardımsız bırakmaz, onu küçük görmez.’

Timetürk

Bu haberler de ilginizi çekebilir