• DOLAR 32.528
  • EURO 34.848
  • ALTIN 2428.282
  • ...
Elma Entegre Üreticilerine Sertifikaları Verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Üreticilerin sertifikalarını veren Gıda Tarım ve Hayvancılık il müdürü Fevzi Altuner, entegre mücadele hakkında bilgi verdi. Entegre mücadeleyi; \"Bitkisel üretimde zararlı organizmaların popülasyon dinamikleri ve çevre ile ilişkilerini göz önünde bulunduran tüm mücadele yöntem ve tekniklerini uyumlu bir şekilde kullanarak, zararlı organizmaların popülasyon yoğunluklarını ekonomik zarar seviyesinin altında tutan bir zararlı yönetim sistemi\" diye tarif eden Altuner, Entegre mücadelede amacın; zararlı organizmaların, doğal düşmanları teşvik edilerek bir doğal ortam oluşturmak olduğunu belirtti.

 

Van`da ilk defa 2012 yılında Entegre Mücadele Çalışmalarına başlandığını hatırlatan Altuner, \"Söz konusu çalışmalar \"Elma Entegre Mücadelesi\" şeklinde olup, merkeze bağlı 2 köyde 4 üreticimize ve Edremit ilçesinde 2 yerleşim biriminde 7 üreticimize ait toplam 11 elma bahçesinde yürütülmüştür. Mücadelenin yapıldığı bahçeler düzenli olarak teknik personelimiz tarafından kontrol edilmiş olup, Tahmin ve Erken Uyarı istasyonumuzdan alınan veriler ve bahçelerimize kurulan tuzaklar değerlendirilerek çalışmalar başarılı bir şekilde yürütülmüştür\" dedi.

 

Entegre mücadelenin önemine vurgu yapan Altuner, hedeflerinin; uygulamanın tüm üreticilere benimsetilerek geniş alanlara yayılması olduğunu kaydetti. (Fırat Arslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir