• DOLAR 32.395
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2326.372
  • ...
Mewlid etkinliğine katılan Cizreliler duygularını paylaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

"Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliği kapsamında Peygamber Sevdalıları Vakfı Cizre Koordinatörlüğü tarafından Şırnak'ın Cizre ilçesinde düzenlenen mewlid etkinliğine binlerce peygamber sevdalısı katıldı. Etkinliğe katılan siyasetçi, kadın, çocuk, yaşlı ve engelli peygamber âşıkları duygu ve düşüncelerini dile getirdiler.

Mewlid etkinliğine katılan HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir, Cizre'de Hazreti Peygamberin kültür ve metodundan başka bir planın tutmadığını belirtti.     

Demir, "Cizre'nin son 5 yılını göz önünde tuttuğumuz zaman bu coğrafyanın yaşadığı acıları, oyunları, yapılan projeleri gördüğümüz zaman bu tür programların bu millete ne kadar lazım olduğunu, ne kadar ihtiyaç duyulduğunu görüyoruz. Cizre'ye ancak böyle bir program yakışır. Diyarbakır, Batman ve İstanbul'da belki görmeye alışık olduğumuz kalabalıkları burada da görmek gerçekten çok güzel. Memleketimiz, insanımız için çok değerli ve güzel bir şeydir. Bunun adımlarını ve keyfiyetini artırmak ve çoğaltmak elbette önemlidir." dedi.

"Malum olduğu üzere bu bölge üzerinde çok oyun oynandı, çok proje yapıldı, çizildi." diyen Demir,  "Kültürümüzü bozmak, ecnebi kültürleri getirmek bize dayatmak isteyenler oldu ve halen de bunlar devam ediyor. Fakat bu memleketin kültürü bu tür programlar ve bu tür etkinliklerdir. Resulullah (sallallahu aleyhi ve Sellem'in) şahsiyeti, ahlâkı ve onun getirdiği nizam ve düzendir. Bunu Müslümanlar olarak her fırsatta işlemeli, topluma sunmalı ve kendi toplumumuzu bu değerler ve bu inançlar üzerine yeniden inşa etmeliyiz. Resulullah'ın yolunda yetiştirmemiz, onunla tanıştırmamız, onun yolunda yetiştirmemiz gerekir. Toplumumuzun geleceği de bundadır, istikbal-ı de bundadır. Bunun dışında her kim bize neyi dayatırsa, kesinlikle başarılı olmayacaktır. Son 5-10 yıl içerisinde bu millete dayatılan bütün ithal kültürleri gördüğümüzde geldiğimiz nokta itibariyle hepsinin başarısız kaldığını ve iflas ettiğini rahat bir şekilde görebiliyoruz. Bu milleti kurtaracak olan tek şey Resulullah'tır. Bu milletin sevebileceği kültür, Peygamber Efendimizin kültürüdür. Bunu görmek ve kabul etmek lazım. Bu tür programlar bunu net olarak ortaya koyuyor ve koymuştur bugün. Hayırlı ve mübarek olsun inşallah." ifadelerini kullandı.    

"Peygamberin yolundan gitmeyen dünya ve ahirette zarar etmiştir"

Etkinliğe katılan vatandaşlar da Peygamberin yolundan gitmeyenlerin dünya ve ahirette zarara uğrayacaklarına vurgu yaptılar.

Yusuf Bozveren, "Çok güzeldir. Buraya geldik ve Peygamberimiz için salâvatlar getiriyoruz. Çok memnunuz. Bahar geldi, onunla geldi. Herkesten Allah razı olsun. Çok sevinçliyiz." diye konuştu.

Hafız (görme engelli) Ramazan Çıkmer, "Âlemlerin  Rabbi bizleri ve tüm İslam ümmetini, iman ehli ve hayır ehlini, bugün Peygamber Efendimize okunan salâvatlar, kasideler hatırına affetsin. Allah bizlere güzel bir kardeşlik nasip etsin. Allah-u Teala bizleri bu etkinlik hatırına affetsin. Peygamberimiz hatırına, onun veladeti dolayısıyla biz buradayız. Allah bizi onun şefaatine nail kılsın." ifadelerini kullandı.

Hacı Şahin Üzen, "Hepimiz burada Peygamber Aleyhisselatu Vesselam'ın hatırı için toplandık. Çünkü Allah-û Teâlâ onu bizlere rehber ve rezan olarak göndermiştir. Onun yolundan gidenler kurtulacaktır. Onun yolundan gitmeyenler dünyada ve ahirette hüsrana uğrayacaktır. Hepimiz çok sevinçliyiz. Hamdolsun bugünleri bize nasip etti. Bu tür programlar milletimiz için hayır ve berekete vesile olsun. Bizleri affet ve belalardan korusun. Bu tür güzel şeyleri Rabb'im her zaman bizlere nasip etsin." şeklinde konuştu.   

Said Oktay, şöyle konuştu: "Peygamber Efendimizin mevlidi, onu hatırlamak içindir. Dünyanın bütün kâfirleri bilsin ki, o Allah'ın Peygamberidir. Biz de onun yolundayız. Eğer onun yolundan gitmezsek zarar edeceğiz."

Küçük kızıyla etkinliğe katılan Cengiz Bartan, "Çok mutluluk verici bir duygu. Bu kadar milletin bir araya gelmesi güzel bir şey. Peygambere olan saygı ve sevginin işaretidir. Halk için böyle bir program yapmaları çok mükemmel oldu." dedi.

Adalet Gözüngü, "Çok güzel tarif edilemez bir duygu. Peygamberimizi hatırlatmak ve hatırlamak çok önemli ve güzel bir şey. O duyguyu yaşamak her şeyden daha önemli. Allah bizi onun şefaatinden mahrum etmesin." diye konuştu.     

İrem Melez, şunları söyledi: "Buraya Peygamber Efendimizin kutlu doğumu için geldim. Çok salavat getirildi, Yasinler ve Mevlitler okunuyor. Çok mutluyum. Arkadaşlarımla buraya geldim. Organizasyon çok güzel. Her şey çok güzel çok beğendim. Allah herkese nasip etsin inşallah."          

Ramazan Çevik, "Nusaybin'den Peygamberimizin aşkı ve hürmeti için geldim. Sabahtan beri salâvatlar getiriyoruz. Bu etkinlik nedeniyle çok sevinçliyiz. İstiyoruz ki dünyanın her yerinde bu güzel etkinlikler yapılsın. Allah bizleri onun şefaatinden mahrum etmesin inşallah." ifadelerini kullandı.

Hayrunnisa Melez, "Buraya Peygamberimizi anmak için geldik. Bu organizasyon çok güzel bir şey. Burada herkes toplanıp Peygamberimizi anıyor. Herkes salavatlar çekip onun için dua ediyor. Çok güzel. Bu programların tüm şehirlerde ve ülkelerde yapılması iyi olur." dedi.

Mehmet Gözüngü, "Peygamber Efendimizin etkinliği çok güzel. Çok beğeniyoruz. İstiyoruz ki memleketimizin üzerinden zulüm ve dalalet kalksın. Adalet ve güzellik olsun. Tüm dünya Müslümanlarının yekvücut olmasına vesile olsun. Kur'an hâkim olsun tüm kâinata. Allah tüm Müslümanlara kardeşlik nasip etsin." şeklinde konuştu.

Yusuf Pürnek, "Bu kutlu doğum programlarını mazlum milletimiz için düzenliyoruz. Milletimiz uyansın. Resulullah'ın sünnetini öğrenmesine vesile olsun. Allah bu programı hidayete vesile kılsın. Milletimiz bazı şeyleri bilmiyor. Keşke herkes öğrense bu davayı. Bu kutlu Peygamberi tanısa… Allah milletimizi hak ve adalet rehberi Hazreti Muhammed'in yoluna sevk etsin." diye konuştu.                          

Halit Turan da şunları söyledi: "Bu etkinlik çok güzel. Çok seviyoruz. Bundan daha güzel bir şey yoktur. Her zaman olsun istiyoruz. Nerede yapılsa gideceğiz. Çok memnunuz. Bu etkinliklerle kardeşliğimiz pekişiyor. Çok faydalı oluyor. Biz Müslümanız. Herkesi davet ediyoruz. Küfür ehli birleşirken bizim ayrı düşmemiz mümkün değil."

Mithat Ekici ise şunları kaydetti: "Bu programları daha önce Rehber TV'de görmüştüm. Çok şükür burada nasip oldu. İlk defa burada canlı şahit oldum. Çok muazzam bir etkinlik. Hepsinden Allah razı olsun. Çok güzel yapmışlar. Bu etkinlikler çok faydalı olacaktır." (Süleyman Tunç/Ahmet Uçar/Cihad Şayık –İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir