• DOLAR 32.367
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.233
  • ...
HÜDA PAR: Piyasalar rahatlatılmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR yaptığı haftalık iç gündem değerlendirmesinde, seçimlerle ilgili belirsizliğin giderilmesi gerektiğini belirterek ekonomi idaresinin zaman kaybetmeden, güven verecek somut projeleri ortaya koyması tavsiyesinde bulundu.

Seçimlerden hemen sonra temel tüketim maddeleri başta olmak üzere birçok sektörde zamların yapılmasına tepki gösterilen değerlendirmede, "Seçimlerin hemen sonrasında adeta seçim yasakları kalkarcasına, zam yasağı da kalkmış oldu. Temel tüketim maddelerine ciddi zamlar geldi. Bir hafta içinde benzin fiyatlarında iki defa artırıma gidilerek litre fiyatı 7 TL’nin üzerine çıkarılmış oldu. Bu zam olduğu gibi mazot ve oto gaz fiyatlarına da yansıtılarak ulaşımın ciddi bir külfet haline gelmesine neden oldu. Aynı şekilde sebze-meyve reyonlarındaki uçuk fiyatlar tanzim satışlarının da bitirilmesi ile tavan yaptı. Soğan ve patates gibi temel tüketim ürünleri, halen 6 liranın altına düşmüş değildir." denildi.

"Kartopu misali büyüyen sıkıntıların son bulması için harekete geçilmeli"

"Mart’ta da enflasyon artışını sürdürdü. Halkın alım gücü daha da azaldı. İşsizlik rakamlarının da her gün yükseldiği, yeni istihdamların tamamen bittiği bu konjonktürün sürdürülebilir olmadığı aşikârdır." ifadelerinin yer aldığı değerlendirmede, şu hususlara dikkat çekildi:

"Seçim sürecinin halkın gündemini rehin aldığı günleri geride bıraktık. Şimdi halkın asıl gündemi olan geçime ve mutfağa odaklanma zamanıdır. 24 Haziran genel seçimi ve 31 Mart mahalli idareler seçimlerinin üst üste gelmesi, önceden başlamış ekonomik durgunluk ve her geçen gün kartopu misali büyüyen sıkıntıların son bulması için harekete geçilmeli, seçimlerle alakalı belirsizlikler bitirilerek piyasalar rahatlatılmalıdır. Bununla beraber ekonomi idaresinin zaman kaybetmeden, güven verecek somut projelerini ortaya koyması gerekir." (Ramazan Casuk-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir