• DOLAR 32.338
  • EURO 35.134
  • ALTIN 2302.013
  • ...
`İsrail, Gazze`de Yeni Bombalar Denedi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mokhallalati, İHH İnsani Yardım Vakfı`nın ekibi ile makamında görüşürken, önemli bilgiler verdi. İsrail`in son saldırıda daha önce Gazze`de hiç kullanmadığı bombaları kullandığına dikkat çeken Mokhallalati, “Hastanelere gelen şehitler ve yaralılar bunun en büyük ispatı. Bazı şehitlerimizin hiç kan izi olmadan bütün iç organlarının patladığını gördük. Bazı şehitler tanınmayacak şekilde yanmış, kimisi de paramparça olmuştu. Şehit ve yaralılarımız da daha önceki saldırılarda hiç görmediğimiz yaralar vardı. Büyük ihtimalle yeni geliştirdikleri silahları üzerimizde denediler.`` dedi.

GEZZE`DE 1,2 MİLYAR DOLAR HASAR OLUŞTU

Gazzeli bakan, 10 gün süren saldırılarda 170 kişinin öldüğünü, çoğu sivil bin 270 kişinin de yaralandığını kaydetti.

İsrail saldırısının yıkımına değinen Mokhallalati, ilk belirlemelere göre 1,2 milyar dolar zarar hesaplandığını, ancak rakamın daha da yükselebileceğini vurguladı.

Gazze Sağlık Bakanı Mokhallalati, hala bir çok tıbbi ekipmana ihtiyaçları olduğunu, bazı ciddi ekipmanların da ambargo dolayısıyla tamir edilemediğini dile getirdi.

İHH İnsani Yardım Vakfı ekibinin hasar raporuna göre; Gazze`de 10 gün süren İsrail bombalamasında 500 ev tamamen, bin ev kısmen yıkıldı. Bir okul yıkılırken 4 okul zarar gördü, 35 mescit kullanılamaz hale geldi. Gazze`de hükümete ait 20 bina da yıkıldı.

Kaynak: CİHAN

Bu haberler de ilginizi çekebilir