• DOLAR 32.61
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.42
  • ...
"DAİŞ Bitti Irak'tan çekiliyoruz!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fransa ordusunun sözcüsü Patrick Steiger yaptığı açıklamada "Fransız askerlerinin bölgedeki görevlerinin tamamlandığını" ve "geri çekilmenin bir süre sonra başlayacağını" belirtti.

Fransa ordusuna bağlı birlikler bölgede DAİŞ karşıtı koalisyona bombardıman desteği vermişti. Fransa kuvvetleri havadan ve karadan bölgeyi bombalamıştı. Şubat ayında yayınlanan bir rapora göre Fransız ordusu 18 bin topçu mühimmatı ateşledi, 1500 hava saldırısı gerçekleştirdi.

İtiraf etti
Ekim ayından bu yana YPG'ye yönelik Fransız topçu desteğini komuta eden Albay Francois-Regis Legrier, National Defence Review'de yazdığı bir yazıda bölgedeki Fransız askeri varlığına dair şu ifadeleri kullanmıştı: "Evet, Hecin Muharebesi kazanıldı, en azından sahada, ancak kara çatışmasını reddederek biz gereksiz yere çatışmayı uzattık ve böylelikle sivil halkın verdiği kayıpların artmasına sebep olduk."

Fransa, DAİŞ karşıtı koalisyonun faaliyetleri kapsamında sivil alanlara düzenlenen saldırılardan ve sivil kayıplardan sorumlu tutuluyordu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir