• DOLAR 32.57
  • EURO 35.009
  • ALTIN 2423.18
  • ...
Cizre Muhammedi sevdaya hazır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Vakfı, "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinlikleri kapsamında her yıl gerçekleştirdiği Mewlid etkinliğini bu sene "Ahlak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed" temasıyla gerçekleştirecek.

Startı, Şırnak'ın Cizre ilçesinde verilecek olan Mewlid etkinliğinin hazırlıkları tamamlandı.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Cizre Koordinatörü Kadri Özalp, tüm hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek, bugün Bırca Belek İç Kale'de saat 16.30'da gerçekleştirecekleri Mewlid etkinliğine tüm bölge halkını davet etti.

Büyük bir platform kurulan Mewlid alanına Kelime-i Tevhid ve Hazreti Muhammed'in isimleri asıldı. Alana sağlık çadırı, kermes, gelen yaşlı ve engelli vatandaşlar için sandalyeler, çocuklu kadınlar için emzirme çadırı hazırlandı. Etkinlik saat 16.30'da olmasına rağmen şimdiden halkın alana geldiği görüldü.

Koordinatörlük tarafından paylaşılan program akışına göre, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayacak olan Mewlid etkinliği Peygamberimiz için bestelenen ezgi ve ilahilerle devam edecek.  Ardından Mewlid-i Şerif okunacak.

Günün anlam ve önemine binaen İTTİHAD üyesi Molla Mehmet Ali Altun Türkçe konuşmasını yapacak.

Kız ve erkek çocuk ilahi grupları Peygambere olan sevgilerini ezgi ve ilahilerle dile getirecekler.

Ardından İTTİHAD üyesi Molla Beşir Şimşek Kürtçe konuşmasını yapacak.

Tekrar ilahilerle devam edecek olan Mewlid etkinliği Molla Cevher Arasan'ın duasıyla sona erecek. (Süleyman Tunç/Ahmet Uçar/Cihad Şayık –İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir