• DOLAR 32.549
  • EURO 34.89
  • ALTIN 2474.898
  • ...

Almanya'nın Köln kentinde Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi'nin desteklediği ve Kariyer ve Yetenek Yönetimi Derneği'nin de organize ettiği "Kariyer Fuarı" düzenlendi.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Salim Atay, Kariyer Fuarının açılışında bir konuşma yaptı. Atay, Türkiye'nin savunma sanayisinin yüzde 20'lerden yüzde 60'a çıktığını delirtti.  

Atay, şöyle konuştu: "Biz artık 1 trilyon dolar gayri safi milli hasıla sınırına dayanmış, 82 milyon insanı olan ve Avrupa'nın en genç nüfusa sahip ülkesiyiz. Son 10 yıl içerisinde 28 Avrupa Birliği üyesi 5,2 milyon yeni istihdam alanı oluşturdu, biz bu zaman dilimi içinde 9 milyon yeni istihdam alanı oluşturduk. Herkese ihtiyacımız var, yetenekli, sert disiplin sahibi, iddiası ve güçlü değer yargıları olan herkese ihtiyacımız var. Gelin Türkiye'de iş de var, AŞ da var."

Sağlık alanında kariyer yapmak isteyen insanların Türkiye'ye geleceğini belirten Atay, İstanbul'da büyük sağlık yatırımlarının yapıldığını söyledi.

Almanya'nın Türkiye'nin büyük ihracat pazarlarından biri olduğunu belirten Köln Başkonsolosu Barış Ceyhun Erciyes, Almanya'daki güçlü alt yapının Türkiye şirketlerine fırsatlar sunduğunu ifade etti.

Fuara; Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Salim Atay, Köln Başkonsolosu Barış Ceyhun Erciyes, Düsseldorf Başkonsolosu Şule Gürel, Essen Başkonsolosu Şener Cebeci, Münster Başkonsolosu Pınar Gülün Kayseri, Kariyer ve Yetenek Yönetimi Derneği Başkanı Fuat Erdal ile katılımcı firma temsilcileri katıldı. (İLKHA)