• DOLAR 32.352
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2308.41
  • ...
Siyonist ağzıyla konuşan HDP’li Temelli’ye tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

HDP Mardin İl Örgütü, Kızıltepe ilçesinde 11 Mart’ta seçim mitingi düzenledi.  HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin miting esnasında “Buralar vadedilmiş topraklar. Musa, bütün ömrünü bu toprakları arayarak geçirdi.” şeklindeki sözleri tepki çekmeye devam ediyor.

İlçe Otogarı Miting Alanı'nda düzenlen miting, saat: 14.00’te başlarken mitinge HDP’nin Mardin milletvekilleri ile belediye başkan adayları ile partililer katıldı.

Mitingdeki katılımcılara hitaben bir konuşma yapan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı elettirilerek, “Kalktı bize ‘Defolun gidin.’ dedi. Sen kimi kimin ülkesinden kovuyorsun? Biz bir yere gitmiyoruz. Biz buradayız.” demişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Mardin, İstanbul ve Ankara arasında hızlı tren yapacağız.” söylemini eleştirirken sözleri “Katil Erdoğan” sloganıyla kesilen Temelli, “Mardinliler hızlı treni ne yapacak?” sözlerini tekrar hatırlattı.  

Temelli, “Dedim ki; Mardin’e hızlı tren ne ki? Kalktı dedi ki 'Mardinlilerin hızlı trenine HDP Eş Başkanı engel oluyor.' Sen önce halkın gerçek sorunlarını çöz. O kadar yol yaptınız, o kadar köprü yaptınız. Mardinliler köprünün parasını ödüyorsunuz o köprülerden geçiyor musunuz? Hayır. Ama burada hastane yok, doktor yok, araziler sulanamıyor, ekilemiyor, tohum yok, yem yok, mazota verecek para yok. Ayranımız yok içmeye tahterevalli reklam yapıyor.” dedi.

Temeli’den skandal sözler

Siyonist ağzıyla konuşan Temelli, şunları söyledi:

“Türkiye'nin enerji sorunu var. Çünkü kaynakları yanlış enerji politikalarına harcadılar. Ve enerji sorununu çiftçiye haciz göndererek çözmek istiyorlar. Çiftçinin elektrik borcu yüzünden çiftçinin haklarına el koyuyorlar. Dörtte üç hakkına el koyarak çiftçiyi mağdur ediyorlar. Çiftçiye kredi vermek yerine 2018 rakamlarına göre 64 milyon lirasına el koyuyorlar, çiftçiyi borçlandırıyorlar. Bugün Türkiye’nin en bereketli toprakları burası... Buralar vadedilmiş topraklar. Musa, bütün ömrünü bu toprakları arayarak geçirdi. Geldiler bu toprakları da kuruttular! Bütün Türkiye'ye yetecek bu bereketli topraklarda yanlış sulama, yanlış enerji politikaları, yanlış tarım politikaları nedeniyle bugün çiftçi mağdur, Türkiye mağdur. Ama sorsanız beka sorunu var. Sorsanız herkes terörist, çiftçiler de terörist.”

“HDP Eş Başkanı siyonist olduğunu gizlemiyor”

Temelli’nin “Türkiye’nin en bereketli toprakları burası... Buralar vadedilmiş topraklar. Musa, bütün ömrünü bu toprakları arayarak geçirdi. Geldiler bu toprakları da kuruttular!” şeklindeki sözlerine AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş tepki gösterdi.

Temelli'nin bu sözlerini paylaşan Muş, "Maskeler düşüyor. Gerçek yüzler ortaya çıkıyor. HDP Eş Başkanı siyonist olduğunu gizlemiyor. Sözde vaadedilmiş toprakları israile vermeyi ima ediyor. Biz bu toprakları şehitlerimizin kanıyla aldık. Burası vatanımız. Bizim, Siyonist uşaklarına verecek tek karış toprağımız yok!" dedi. (M. Salih Keskin, Mehmet Aslan – İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir