• DOLAR 32.506
  • EURO 34.981
  • ALTIN 2435.104
  • ...
Lösemili çocuklar yararına kermes
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van'ın İpekyolu Selahaddin-i Eyyubi İMKB Anadolu Lisesinde lösemili çocuklar yararına kermes düzenledi.

Selahaddin-i Eyyubi İMKB Anadolu Lisesi bahçesinde stant açan öğrenciler, velileri tarafından hazırladıkları yiyecekleri belirli ücret karşılığında sattılar.

Hayata tutunmak için küçük bir umut ışığı arayan lösemili çocuklara bir nebze umut olabilmek adına "Hami Projesi" kapsamında Çözüm Temel Lisesi işbirliği ile bu etkinliği düzenlediklerini belirten Selahaddin-i Eyyubi İMKB Anadolu Lisesi Müdürü Kamuran Deniz, "Lösemiye dikkat çekmek, bu hastalık ile mücadele eden çocuklarımıza maddi ve manevi açıdan destek olmak amacıyla öğretmenlerimiz, velilerimiz ve öğrencilerimiz ile birlikte bu kermesi düzenledik. Bizler bütün çocuklarımızın her zaman yüzlerinin gülmesini, mutlu ve sağlıklı olmasını istiyoruz." dedi.

Çözüm Temel Lisesi Müdiresi Nazan Dağdemir ise yaptığı açıklamada, lösemili çocuklar yararına düzenlenen kermesten dolayı mutlu olduklarını belirterek, "Çok mutluyuz, iki eğitim kurumu olarak böyle bir organizasyon düzenledik. Lösemili kardeşlerimiz için biraz olsun katkımız olduysa ne mutlu bize. Annelerimizin evlerinde yaptıkları birbirinden farklı yiyecek ve gıdaları öğrencilerimiz okulun bahçesinde stant kurarak satışa çıkardı. Bu organizasyonda desteklerini bizden esirgemeyen öğretmenlerimize ve velilerimize teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

Öğrenciler tarafından düzenlenen kermese yoğun ilgi olurken, öğrencilere yardımlaşmanın önemi aşılanmış oldu.

Kermese Van YYÜ Rektör Yardımcısı. Prof. Dr. Murat Demirel, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Şahin Uçkan, İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer, YYÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Yusuf Uzun ve öğrenciler katıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir