• DOLAR 32.6
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2496.8
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan seçim açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı sonrası gazetecilerin soruları yanıtladı.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

İTİRAZ SÜRECİ ÇALIŞTIRILIYOR

Değerli basın mensubu arkadaşlarım öncelikle şunu ifade etmemiz lazım. Seçim süreci bitmiştir, şimdi olayın mahkeme süreci var. Mahkeme sürecinde olayın 3 basamağı var. İlçe kurulu, İl Kurulu ve YSK süreci var. YSK bu sürecin patronudur. Nihai karar oradan çıkacaktır. Ağzı olan konuşuyor çünkü yaşamamışlar.

Partiler de en doğal hakkı olan itiraz sürecini çalıştırıyor. İl seçim kurullarına da müracaat yapılıyor, ilde de alınan neticeler bizim yaptığımız çalışmalarla örtüşmüyorsa o zaman bizim için YSK'ya müracaat etme hakkı var. Bu bir hakkı gasp etme değildir aksine tüm seçmenlerimiz için "Huzur buldum" dedirtme çalışmasıdır.

Muhalefet bir şeyler söylüyor, 30 Büyükşehrin 15 tanesini biz aldık. Bunun yanında MHP bir tanesini aldı. Cumhur İttifakı olarak bizim aldığımız oy yüzde 53,3'tür. Arada böyle bir fark var. Milletimin bunu bilmesi lazım. Türkiye'nin içişlerine karışmak isteyen ABD ve Avrupa'nın bunu bilmesi lazım. Herkes haddini bilecek.

CUMHUR İTTİFAKI FARK ATIYOR

Türkiye'de demokrasi mücadelesi verilmiştir. İllerde 51 ilin 24 tanesini almışız, 10 tanesini MHP almış. Cumhur İttifakı fark atıyor.

İlçe belediyelerinin de yüzde 70'ini almışız, beldeler de 386 belediyesinin 202'sini biz aldık. MHP 89 tanesini aldı. Diğerleri nal topluyor. AK Parti olarak tüm bu belediyelerde 754 belediyeyi biz aldık. Sayımlar devam ediyor. İstanbul'un 39 belediyesi var. Bu belediyelerin 25'ini Cumhur İttifakı aldı. Burada bir ders var.

Ankara'da 107 tane bize ait var, 39 tane dörtlü mekanizmaya ait olan var. Bu gerçeği görmeden değerlendirme yapmayın. Çalışma yaparken onaylar meclisten geçecek. Komisyonlar kurulacak, ben başkanım istediğim gibi kurarım diyemezsin. Kariyer sahipleri çıkıp televizyonlarda ahkam kesiyorlar. Burada da bir gerçek var, her şeyden önce bir belediye başkanının kendi belediye meclisinde sırtını dayayacağı bir ekip yoksa bu bütçeleri çıkaramaz.

ANITKABİR'DEKİ DEFTER KALDIRILDI

Cumhurbaşkanlığımın yanında anayasanın tanıdığı bir imkan var, aynı zamanda AK Parti'nin başkanıyım. Bu iki görevimi yürütmek durumundayım. Bir şeye özellikle dikkat edeceğim. Bir Anıtkabir olayı yaşandı, İstanbul'dan beyefendi çıkıyor gidiyor, mazbatasını almadan gidiyor. Anıtkabir protokolünden haberi yok. Defterin nasıl yazılacağını da bilmiyor.

Milli Savunma Bakanlığı defteri oradan çekti, aldı.

F-35 ve S-400 açıklaması

S-400 önemli yer tutuyor. Amerika’nın söylemleri falan çok yanlış. S-400 ile ilgili süreci bitirdik biz. Ödemeleri yapıyoruz. ABD’ye de teklifimiz sizden de patriotları alalımdı. Rusya’nın tanıdığı şartları onlar bize tanımadı. S-400 süreci işliyor, teslimatlar Temmuz ayında başlıyor. F-35’de ikisini teslim almıştık bunlar Amerika’da. Üçüncüyü de teslim ettiler. Dördüncü de gelecek. Pilotlarımız orada çalışmalarını yürütüyor. Bu arada da NATO genel sekreteri yaptığı konuşma manidardır. O konuşmasında adeta NATO ülkesi üyelere herhangi bir yaptırım bunlar doğru şeyler değildir, hepsine ihtiyacımız var ifadesini kullandı. İkili ticaret hacmimizi görüşeceğiz. Doğal gaz noktasında Rusya ile ilişkimiz çok güçlü. Bunların görüşmesini yapacağız. Pazar günü arkadaşlarımızla brifing yapacağız, orada da arkadaşlarımızla görüşeceğiz.

Atatürk Havalimanı'nın taşınması

Çok akıllıca bir taşınma sürdürülüyor. Gece 22.00 gibi başlayıp ertesi gün 10.00'a kadar süren taşınma işleminde bütün elektrikli aletler çok hassas. Yönetim Kurulu ve Ulaştırma Bakanlığı bu işin takibini yapıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir