• DOLAR 32.355
  • EURO 35.633
  • ALTIN 2323.136
  • ...
Diyarbakır'da "kanserden korunma" konferansı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1-7 Nisan Kanser Haftası münasebetiyle, Gaffar Okkan Anadolu Lisesi’nde "Kanserden Korunma" konulu konferans düzenlendi.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimlik Sosyal Komitesi ve Diyarbakır Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen konferansta, öğretmen ve öğrencilere kanserle mücadele hakkında bilgi verildi.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüsamettin Atlı, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak birçok alanda etkinlikler yaptıklarını belirterek, "Önümüzdeki günlerde de Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimlik Sosyal Komitesi ile birlikte bunun gibi yaklaşık on adet etkinlik yapmayı düşünüyoruz." dedi.

Daha sonra söz alan Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İlker Kelle, "Bizler doktor olarak sağlık hizmetini sadece hasta olmuş kişilere vermiyoruz, toplumun her kesime sağlık hizmeti veriyoruz. Hastalıklara karşı toplumu bilinçlendirmek ve alınması gereken tedbirleri anlatmak da bir sağlık hizmetidir. Böyle sosyal etkinliklerin hastalıklara karşı alınacak önlemler hakkında epey yararlı olacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Konferansta Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Zuhat Urakçı kanserle ilgili sunum yaptı.

Urakçı, yapmış olduğu sunumda, kanserin çağımızın önemli bir sağlık sorunu olup tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kalp-damar hastalıklarından sonra ölüm nedenleri arasında ikinci sırada yer almakta olduğunu belirtti.

Urakçı, "Kansere yol açan sigara, alkol, obezite ve fiziksel inaktivite gibi değiştirilebilir risk faktörlerinin en önemli özelliği önlenebilir bir hastalık olmasıdır. Bu nedenle kanserden primer koruma amacı ile bu risk faktörleri ile mücadele konusunda bilgilendirme yapılması ve farkındalık yaratılması önem arz etmektedir erken tanı ve tedavi için geç kalınmaması gerekir." şeklinde konuştu. (Ramazan Zeren – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir