• DOLAR 32.508
  • EURO 34.976
  • ALTIN 2429.921
  • ...
`Eşimin Cezaevinde Ölmesini mi Bekliyorlar`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - Mazlumder Cezaevi Çalışma Gurubu tarafından organize edilen Cezaevi Söyleşileri`nin dördüncüsü Mazlumder İstanbul Şubesinde gerçekleştirildi. Programın bu haftaki konuğu, eşi 12 yıldır cezaevinde bulunan ve ileri düzeyde hepatit hastası olan Semiha Demir oldu.
 
Semiha Demir, eşinin sağlık durumu ve 12 yıl boyunca cezaevi ziyaretlerinde yaşadıklarını anlattı. Eşi Yasin Demir`in ileri düzeyde Hepatit B hastası olduğunu söyleyen Semiha Demir, eşinin bu hastalığı cezaevinde kaptığını belirtti. Daha önce Ağrı`da ikamet ettiklerini söyleyen Demir, o yıllarda eşinin de Erzurum Cezaevinde bulunduğunu ancak daha sonra eşinin Bolu`ye sevk edildiğini belirtti. Uzun yolların eziyetli olduğunu vurgulayan Demir, "Bolu, hiç bilmediğimiz bir yerdi. Ayrıca biz Ağrı`da o Bolu`da, Türkiye`nin öbür ucunda. 24 saat yol gidiyoruz bir saatlik görüş için. Bazen daha söyleyeceklerimiz bitmeden zaman doluyor ve kelimeler boğazımıza düğümleniyordu. Ayrıca yollar bir dert. Sadece gitmek bir iş değil. Görüş geç bitti mi İstanbul`a gelmek için kara kara düşünüyorduk. Bazen yollarda kalıyorduk. Ayrıca her ay gelmek gitmek de bir ekonomik külfet. Ekonomik durumumuzda çok iyi değil. Buna rağmen özellikle çocuklarım babalarını görsünler diye onca yola, eziyete, meşakkate katlanıyordum" dedi.
 
Son zamanlarda eşinde başka hastalıklarında baş gösterdiğini ifade eden Semiha Demir, Cezaevi yönetiminin ise eşinin hastalığına duyarsız kaldığını anlattı. "Cezaevi yönetiminin duyarsızlığı yetmezmiş gibi bir de eşimi tecrit ediyorlar" diyen Demir, "Eşim şu anda Sincan F Tipi cezaevinde kalıyor. Kendisi Hepatit hastası olduğu için tek başına bir koğuşta tutuyorlar. Gerekçe olarak da hastalığını başkasına bulaştırmama olarak gösteriyorlar. Ancak eğer eşimin hastalığı bulaşıcı olsaydı bana ve çocuklarıma bulaşırdır. Böyle bir durum yok. Adeta eşimi tecrit etmiş durumdalar. Eşim aylardır tek başına bir koğuşta kalıyor. Başka mahkumlarla görüşmesi de kısıtlı. Yani ceza üstüne ceza çektiriyorlar" diye konuştu.
 
Eşinin hastalığının ilerlemiş olduğunu söyleyen Semiha Demir, eşinin bu haliyle cezaevinde kalamayacağını ancak her nedense eşi için "cezaevinde kalması uygun değildir" şeklinde bir rapor verilmediği belirtti. Demir, "Kaç kez cezaevi doktoruyla görüştüm. Bana eşinin durumu çok iyi. Biz ona çok iyi bakıyoruz, diyor. Ama eşim artık hastalığı vücudunda hissettiğini söylüyor. Anlamıyorum, yoksa eşimin cezaevinde ölmesini mi bekliyorlar" ifadelerini kullandı.
 
Eşinin sağlık durumunun ciddileştiğini ifade eden Demir, yetkililerin bir an önce eşiyle ilgili bir girişimde bulunmasını istedi. Demir, "Eşim bu hasta haliyle cezaevinde kalacak durumda değil. Buna bir çözüm bulsunlar" dedi. (Hamza Toprak - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir