• DOLAR 32.377
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2325.779
  • ...
İşgal çetesi israil AA muhabirinin gözaltı süresini uzattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Anadolu Ajansının (AA) Filistinli foto muhabiri Mustafa Kharouf'un (32) ailesi ve avukatından yapılan yazılı açıklamada, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan işgal çetesi israil'in Kudüs Merkezi Mahkemesi'nin 31 Mart'ta görülen duruşmanın kararını açıkladığı belirtildi.

Mahkemenin Kharouf'un gözaltı süresinin uzatılması kararı verdiği ve İçişleri Bakanlığı'nın evlilik nedeniyle aile birleşimini reddeden kararının temyiz edilmesi talebini de kabul etmediği ifade edildi.

Açıklamada ayrıca İsrail tarafının "gizli bilgiler" olarak isimlendirdiği ve açıklamadığı birtakım asılsız ithamlarla Kharouf'u ülkesinden sınır dışı etmeye çalıştığı vurgulanırken, Kharouf'un avukatı Adi Lustigman'ın davayı İsrail Yüksek Mahkemesi'ne taşıyacağı kaydedildi.

Doğu Kudüs'te bulunan işgal çetesi israil'in Kudüs Merkezi Mahkemesi'nde 31 Mart'ta görülen duruşmaya, 22 Ocak'tan bu yana Givon Sınır Dışı Merkezi'nde gözaltına tutulan Kharouf getirilmemişti.

İki ayı aşkın süredir gözaltında
İşgal güçleri, AA foto muhabiri Mustafa Kharouf'u "oturma izni olmadığı" gerekçesiyle 22 Ocak'ta Doğu Kudüs'teki evinden gözaltına almıştı.

O günden bu yana Kharouf, hukuki mücadelesine devam ederken, İsrail, oturma izni olmadığı gerekçesiyle AA foto muhabirini büyüdüğü ve tüm ailesinin yaşadığı yer olan Doğu Kudüs'ten çıkararak zorla Ürdün'e göndermek istiyor.

Babasının çalışmak için gittiği Cezayir'de 1986'da dünyaya gelen Kharouf, ailesiyle 12 yaşındayken Doğu Kudüs'e yerleşti. O günden bu yana oturma izni almak için uğraşan Kharouf'a aradan geçen 20 yıla rağmen gereken izin verilmedi.

Doğu Kudüs'te oturma izni yerine geçen "Kudüs kimliği" sahibi Temam ile evlenen Kharouf, geçtiğimiz yıllarda "aile birleşimine" başvursa da bu girişiminden de sonuç alamadı.

İsrail tarafı Kharouf'u sınır dışı ederse eşi Temam ve 1,5 yaşındaki kızı Asya'dan koparılmış olacak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir