• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Hafter Trablus için saldırı başlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yerel kaynaklar General Halife Hafter'e bağlı "Libya Ulusal Ordusu" güçlerinin, başkent Trablus'a doğru harekete geçtiğini aktardı.

Trablus'un güneyindeki bazı yerleşimlerde çatışmaların yaşandığı, Hafter'e bağlı güçlerin bölgeye geniş çaplı yığınak yaptığı da belirtildi.

Öte yandan, Trablus merkezli Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es Serrac'ın seferberlik ilan ettiği, bu kapsamda silahlı güçlerin teyakkuzda olmaya çağrıldığı ifade edildi.

Hafter'e bağlı güçlerin geçtiğimiz yılın Ekim ayında ülkenin batısına yönelik operasyona başlayacağı ve hazırlıkların tamamlandığı ifade edilmişti.

Hafter daha önce de bölgedeki duruma sessiz kalınamayacağını belirtmiş ve "Trablus'un özgürleştirilmesi kaçınılmaz bir seçenek" şeklinde konuşmuştu.

Hafter'e Rusya, Mısır ve bazı körfez ülkelerin de destek verdiği belirtiliyor.

Katar ve BM Misyonundan açıklama

Katar Dışişleri Bakanlığı ise yaptığı yazılı açıklamada, ülkedeki askeri hareketliliği endişeyle takip ettiklerini ifade etti. Bakanlık, ülkenin yeni bir kaosa sürüklenmemesi uyarısında bulunarakBirleşmiş Milletler (BM) gözetiminde yapılacak Libya diyalog konferansı öncesinde başlayan askeri hareketliliğin siyasi çözüm sürecini akamete uğratabileceğine dikkat çekti.

Benzer bir açıklama Libya'daki AB Misyonundan da geldi. Açıklamada, ülkedeki askeri hareketlilikten endişe duyulduğu ve tansiyonu yükselten açıklamaların, kontrol edilemeyecek tehlikeli bir hale dönüşebileceği, bu nedenle krizin askeri yollardan çözümünün mümkün olmadığı vurgulandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir