• DOLAR 32.593
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2496.075
  • ...
Şeffaf Plaklar ile Estetik Bir Gülüşe Sahip Olabilirsiniz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Birçoğumuzun küçükken korktuğu ve pek ilgi çekici bulmadığı metal diş telleri, artık yerini şeffaf tellere bıraktı. Telsiz Ortodonti bir diğer adıyla İnvisalign sizleri estetik kaygılarınızdan kurtarmanın yanı sıra oldukça rahat bir tedavi süreci sunuyor. Diş aralarında açıklık veya diş çarpıklıklarını ortadan kaldırmak fakat estetik kaygıdan dolayı metal diş teli takmak istemeyen çocuk, genç ve orta yaş üstü insanlar, artık bu sorunu şeffaf plaklar ile çözebiliyor.

Telsiz Ortodonti (İnvisalign) Nedir?

İnvisalign diş aralığı bulunan veya diş çarpıklığı sorunu yaşayan kişilerde son teknoloji olarak uygulanan şeffaf plaklara denmektedir. Kişiye özel üretilen bu şeffaf plaklardan edinmek için ilk olarak doktorunuz tarafından detaylı bir muayeneden geçmeniz gerekiyor. Dişlerinizin fotoğrafının çekilmesi sonrasında, ayrıntılı bir planlama yapılarak dişleriniz taranıyor ve diş ölçüleriniz alınıyor. Alınan diş ölçülerinize uygun olarak sizler için şeffaf bir plak üretiliyor.

İstediğiniz zaman takıp çıkarma imkanınız bulunan bu şeffaf plakların sayısı ve tedavi süresi, diş sorunlarınızın önemine göre değişebiliyor. Sizlere verilen her bir plak bir veya iki hafta kadar kullanılabilmekte ve sonra diğer plaklara geçilmektedir. Bu tedavinin amacı plak kullanımı ile dişlerinizin zaman içerisinde düzelmesine dayanmaktadır.

Şeffaf Plakların Avantajları Nelerdir?

Telsiz Ortodonti'nin en büyük avantajı, görünmeyecek derecede şeffaf bir yapıya sahip olmasıdır.

  • Şeffaf plaklar, metal diş tellerine nazaran daha uygun bir fiyattadır.
  • Şeffaf plak ile estetik olarak daha normal bir görüntüye sahip olabilirsiniz.
  • İstediğiniz zaman takabilir, istemediğiniz durumlarda çıkarabilirsiniz.
  • Şeffaf plaklar ile diş etlerinizi rahatsız etmez ve diş eti sorunu yaşatmaz.

Şeffaf Plaklar Nasıl Kullanılmalıdır?

Her yaş grubuna rahatlıkla uygulanabilen plak tedavisi, çocuklarda süt dişlerinin dökülmüş ve ikinci azı dişlerinin çıkmasından sonra uygulanabilmektedir. Gün içerisinde en az 18 saat ağızda tutmanız gereken plaklara, kısa bir süre içerisinde alışacak ve herhangi bir rahatsızlık hissetmeyeceksiniz.

Metal diş tellerine nazaran daha kısa bir tedavi imkânı sunan şeffaf plaklar, düzenli olarak yıkanmalı ve kendi kutularında muhafaza edilmelidir. Telsiz Ortodonti tedavi süresi, sizlere verilen plak sayısına göre değişmektedir. Bu tedavi için ortalama olarak ayda bir kere kontrole gitmeniz yeterli.

Kaynak: http://canerbalta.com/

Bu haberler de ilginizi çekebilir