• DOLAR 32.563
  • EURO 35.023
  • ALTIN 2434.268
  • ...
Yatalak genç kız Sağlık Bakanlığına seslendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

3 Temmuz 2018 yılında Batman'da geçirmiş olduğu bir trafik kazası sonucu yatağa mahkûm kalan 22 yaşındaki genç kız Aysu Erişen, sağlığına kavuşmak için Sağlık Bakanlığına seslendi ve "Hayallerime kavuşmak istiyorum." dedi.   

İluh Mahallesi Yaşam (35) Caddesi No: 38'de ikamet eden Abdülkerim Erişen ile Rukiye Erişen çiftinin 22 yaşındaki kızları Aysu, liseyi bitirdikten sonra üniversiteye hazırlık yaptığı dönemde geçirdiği trafik kazası sonucu yatağa mahkûm kaldı.

Genç kız, üniversiteyi bitirdikten sonra polis, fotoğrafçı, ressam veya müzik hocası olmak için birçok hayal kurduğunu, ancak geçirdiği kaza sonrası bütün hayallerinin yarım kaldığını söyledi.

"Devletten bir yardım eli istiyoruz"

Çocuğunun birçok hayali olduğunu belirten baba Abdülkerim Erişen, "Çocuğum daha evvel böyle değildi. Kızım üniversiteye hazırlık yapıyordu, gönlü polislikte vardı. Trafik kazasından dolayı çocuğum bu duruma geldi. Şu an da çaresiz kalmışım, ne yapacağımı bilmiyorum. Kızımın eklem yerlerinde kireçlenme olmuş. Tedavi için İstanbul ile Ankara’ya götürmek için devletin yardımcı olmasını istiyorum. Devletten bir yardım eli istiyoruz. Hangi devlet dairesine gidiyorsak hepsi birbirine yönlendiriyor. Hastamı nasıl taşıyacağımı bile bilemiyorum. Bir çocuk olsa kucağıma alıp dilediğim yere götürürüm. Hastam, benden daha ağırdır. Bende altı tane ameliyat geçirdiğim için rahatsızım. Çocuğumun bir an evvel sağlığına kavuşmasını istiyorum." ifadelerini kullandı.

"Tedavisi için devlet çocuğuma sahip çıksın"

Tedavi için devletin kendilerine yardımcı olmasını istediklerini dile getiren Erişen, "Yarın öbür gün el ayakaltına girersem çocuğuma kim bakacak. Artık çaresiz kaldım. Ne yapacağımı bilemiyorum. Çocuğumun ayağa kalkması için iyi bir doktor istiyoruz. Tedavisi için devlet çocuğuma sahip çıksın. Çocuğum daha evvel sağlığı yerindeydi. Trafik kazasından dolayı Temmuz’un 3’den beri böyledir. Çarpan kişilerde kendi evlerinde oturmuş, istirahatine bakıyor. Bir gün bile bizi sormuyor. Çocuğumun polislikte gönlü vardı. Kilosundan dolayı spor salonuna gidecekti. Arkadaşının bisikletiyle gidecekti. Yaya geçitin de araba çarpmış. Artık tükendim, devlet artık bir şeyler yapsın. Bir krem alıyorum, 75 TL'dir. Üç paket bez veriliyor, yetmiyor. Yani artık ne yapacağımı şaşmışım." şeklinde konuştu.

"Hayallerime kavuşmak istiyorum"    

Geçirdiği trafik kazası nedeniyle yaklaşık bir yıldır yatalak olan Aysu Erişen, eski sağlığına kavuşmak için sağlık bakanlığına seslendi.

Erişen, "Ben hayallerime kavuşmak istiyorum. Hayallerimi gerçekleştirmek istiyorum. Ne yazık ki bana araba çarptı, bütün hayallerim yarıda kaldı. Babam ve annem benimle perişan oldu. Dizimde kireçlenme var. Ayağa kalkamıyorum. Her yerim acıyor ve vücudum tutuluyor. Bazen kalbim acıyor, öyle bir acıyor ki tarifi yok. Ben kendi hayallerime kavuşmak istiyorum. Benim hayalim polis, fotoğrafçı, müzik öğretmeni ve ressam olmaktı. Sağlık Bakanlığına sesleniyorum. Beni bu halden kurtarsınlar. Ben bu halden bir an önce kurtulmak istiyorum. Hayallerime kavuşmak istiyorum. Hep yata yata perişan oldum. Arkadaşlarım hepsi üniversiteye gidiyor, ben üniversiteye gidemiyorum.” ifadelerini kullandı. (Mehmet Sait Çelik –İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir