• DOLAR 32.323
  • EURO 35.144
  • ALTIN 2294.34
  • ...
AK Parti`ye Sert Uyarı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kerbela`da 1373 yıl önce şehit edilen Hazreti Hüseyin ve arkadaşlarının matemi için binlerce kişi Aşura gününde buluştu.

Caferi-Der`in düzenlediği etkinlikte Kerbela şehitleri için dualar edildi.

Aşure Gününde konuşan Türkiye Caferileri lideri Selahattin Özgündüz yeni anayasanın yarardan çok zarar getireceğini vurguladı: “Yeni anayasada farklı etnik ve dini kimlikler üzerinden hak paylaşımı olacaksa, bu camianın göz ardı edilip yok sayılmasını asla kabul edemeyiz. Ama, buraya dikkatinizi çekerim. Böyle bir anayasanın milli birliğimiz ve toprak bütünlüğümüz açısından yarardan çok zarar getireceğini düşünmekteyiz.”

“TERÖRİSTLERE YARDIM AKLA KORKUNÇ SORULAR GETİRİYOR”

Caferilerin lideri Özgündüz, hükümetin Suriye politikasının kaygılandırıcı olduğunu belirtti: “Oluşturduğu terör örgütleriyle İslam coğrafyasını kan gölüne çeviren Suudi Krallığı ile ABD emperyalizminin bölge ifsad komutanlığına ev sahipliği yapan Katar Krallığı`nın maiyetinde, en az bu iki krallıktan daha demokrat olan bir ülkeye Suriye`ye demokrasi götürme gayreti de inandırıcılıktan ziyade kaygılandırıcıdır. Teröristleri finanse eden Suudi Arabistan ile mi biz Suriye`ye demokrasi götüreceğiz?”

Özgündüz, AKP hükümetinin hakkında idam karar verilen Irak eski cumhurbaşkanı yardımcısı Haşimi`yi himaye etmesini de sert sözlerle eleştirdi: “Kendisi terör mağduru olan bir devletin başka ülkelerin terörist başını himaye etmesi akla çok korkunç sorular getirmektedir.”

"İSRAİL HİLALİ AMAÇLANIYOR"

Selahattin Özgündüz, Beşar Esad`ın devrilerek Ortadağu`da İsrail hilalinin amaçlandığını söyledi: “Bu gayret daha çok, -buraya dikkatinizi çekiyorum- İngiliz, İsrail ve ABD`nin kuzeydoğusunda Hıristiyan İsrail "Ermenistan", ortasında Allah göstermesin ki kardeşlerimiz bu oyuna gelmeyecektir, gelmediklerini özellikle Türkiye`deki Kürt kardeşlerimiz ortaya koymuştur. Ortasında etnik Müslüman İsrail, kuzeybatısında Yahudi İsrail`den oluşacak İsrail Hilali planını oluşturmaya yarayacaktır bizim bu Suriye`de Beşar`ı düşürme gayretimiz.”

Tören sırasında yüzlerce yurttaş Filistin`de gönderilmek üzere Kızılay`a kan bağışladı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir