• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Venezuela'nın yeni sorunu: Su kesintisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyasi krizin her geçen gün arttığı Venezuela'da elektrik sıkıntısına bir türlü çare bulunamıyor. Bu da ülkede gerginliği artırıyor.

Venezuela'da elektrik kesintileri nedeniyle şebeke suyundan mahrum olan halk, park ve bahçelerin yanı sıra tünel içlerinde ve otoban kenarlarındaki su kaynaklarına akın ediyor.

TÜNELLERDEKİ TAHLİYE BORULARINI KIRIYORLAR
Venezuela'da geçen ay yaşanan ve hükümetin "sabotaj" olarak değerlendirdiği elektrik kesintileri önemli ölçüde düzeltilse de neden olduğu şebeke suyu problemleri başkent Caracas ve ülkenin büyük bölümünde devam ediyor.

Bazı mahallelerine 2 haftadır şebeke suyu verilemeyen Caracas sakinleri, temizlikte kullanacakları su için park, bahçe gibi mekanlara akın ederken, bazıları da suya ulaşmak için tünellerdeki tahliye borularını kırıyor.

HALK NÖBETLEŞEREK SU ALIYOR
Tünellerin yanı sıra otoyol kenarlarındaki su kanallarının kapaklarını açan Venezuelalılar, suyun bulunmaması için kaplarını nöbetleşe dolduruyor.

BELİRLİ SAATLERDE ELEKTRİK VERİLEMİYOR
Öte yandan geçen ay 4 büyük kesinti yaşayan ve önemli bölümüne elektrik verilmeye başlanan Venezuela'da Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun 30 günlük yönetim planı da devreye girdi. Plan çerçevesinde ülkenin farklı bölgelerinde 18.00-20.30 saatleri arasında kesinti uygulanacak.

 
 

METRO YENİDEN ÇALIŞMAYA BAŞLADI
Bu arada Caracas'ta yaklaşık bir haftadır hizmet veremeyen ve Caracaslıları yürümek zorunda bırakan metro da yeniden çalışmaya başladı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir