• DOLAR 32.371
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2325.538
  • ...
Seçmenler seçim sonuçlarını değerlendirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Türkiye, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticilerini seçmek için dün sandığa gitti. 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde, 28 milyon 929 bin 732'si kadın, 28 milyon 128 bin 904'ü erkek toplam 57 milyon 58 bin 636 seçmen, 194 bin 390 sandıkta oy kullandı.

Resmi olmayan sonuçlara göre, Türkiye genelinde AK Parti yüzde 44.32, MHP yüzde 7.31 olmak üzere Cumhur İttifakı yüzde 51.62, CHP yüzde 30.11 İyi Parti yüzde 7.45 olmak üzere Millet İttifakı 37.56, HDP yüzde 4.24, Diğer partiler de toplamda 6.57 oy aldı.

Buna göre AK Parti 39, MHP 11, CHP 21, HDP 8, Bağımsız bir adayda bir ili kazandı.

Peki, seçmenler sonuçlara nasıl bakıyor? İLKHA'nın sorularını yanıtlayan seçmenler, sonuçların hayırlara vesile olmasını temenni ederek göreve gelen belediye başkanlarından iyi bir hizmet beklediklerini belirtti.

İstanbul

Daha önce İstanbul Büyükşehir Belediyesinde oyunu AK Partiye verdiğini belirten Sivaslı Ahmet Özcan, AK Parti'nin bu dönem yanlış politikalar uyguladığını ileri sürerek bu nedenle CHP'ye oy verdiğini söyledi.

Milli Görüş geleneğinden geldiğini söyleyen Özcan, "Ben bir Milli Görüş'çü olarak her zaman AKP'ye veriyordum. Bizi PKK ile aynı kefeye koyduğu için bu seçimde CHP adayına verdim. Reis (Cumhurbaşkanı Erdoğan) bizi yanlış anlayıp yanlış kefeye koyduğu için bu seçimi kaybetti. Bugün İstanbul'da Saadet Partisi'nin oyu 200 bine yakın. Eğer o böyle söylemeseydi bizim oyumuz Büyükşehirde yine AK Parti'ye gidecekti. Bize hizmeti yine onlar yapacaktı. Biz, tepki olarak Ekrem İmamoğlu'na verdik. Bunu, Reis'e darıldığımız için verdik." dedi.

Necati Sarı da CHP döneminde İstanbul'un çöpten geçilmediğini; son seçimde CHP'nin kazanması halinde ise parti ayrımı yapılmadan hizmet edilmesi gerektiğini vurguladı.

Sonuçlardan ders alınması gerektiğini belirten Salih Güney, "Benim açımdan beklediğim sonuçlar değil. Bilhassa iktidar açısından daha güzel sonuçlar bekliyordum. Hizmetlerin yoğun olduğu illerde oranın düşük olması elbette düşündürücü. Yanlışlarımıza bakıp bunu gelecekte düzeltirsek çok daha iyi olur. Seçimden sonra hizmetlerin daha seri bir şekilde ilerlemesi için, akamete düşürülmemesi için büyükşehirlerde büyümeye önem verilmesinde yarar olacağı kanaatindeyim." diye konuştu.

İstanbul'daki sonuçlardan memnun olmadığını ifade eden İzzet Yılmaz, "Benim için iyi olmadı. Türkiye battı. Başka bir şey söyleyemem. CHP şu Türkiye'de ne yapmıştır? Cumhuriyet tarihinden beridir ne yapmış? Yapmışsa bir şey göstersinler. Tayyip Erdoğan geldi yaptıkları ortada. Anlatmaya gerek yok. Gözümüzün önünde. Başka diyeceğimiz bir şey yok. Bu, Türkiye'nin seçimi değil. Dışarının parmağı var." ifadelerini kullandı.

Mustafa Daraşan ismindeki vatandaş ise "Seçim sonuçlarıyla alakalı benim görüşüm şu: Allah sana verir; kıymetini bilmezsen elinden alır. Ben onlara inandım. Oyumu buraya verdim. Bunlar beni iyi idare etseydi Allah onların elinden almazdı. Ya onlar iyi biz kötüyüz ve kötüsünü istedik veyahut biz iyiyiz onlar iyi değil bu yüzden onlar geliyor." ifadelerine yer verdi.

 

Ayşe Eran, Musa Emrah, İbrahim Seçkin, Atilla Malkoç, Yusuf, Ahmet Hulusi Esercan, Ayşe Gül adındaki seçmenler de sonuçların hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Gaziantep

Gaziantep'te bir milyon 227 bin 454 seçmen 5 yıl boyunca kenti yönetecek olan belediye başkanlarını seçmek için dün sandık başına gitti. Gaziantep'te kesin olmayan seçim sonuçlarına göre, Büyükşehir Belediye Başkanlığını, Şahinbey, Şehitkamil ile diğer 4 ilçeyi AK Parti kazanırken, bir ilçeyi MHP ve iki ilçeyi de CHP kazandı.

Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin sonucunu İLKHA'ya değerlendiren Gaziantepliler, vatandaş olarak görevlerini yaptıklarını ve artık asıl görevin; seçilen belediye başkanlarında olduğunu söylediler.

Seçim sonuçlarının herkes için hayırlı olmasını ve herkesin bu sonuçlara saygı duyması gerektiğini dile getiren vatandaşlar, seçim sonuçlarını hem iktidarın hem de muhalefetin çok iyi okuması ve iktidarın da muhalefetinde eksiklerini görüp halkın beklentilerine cevap vermeleri gerektiğini ifade ettiler.

Yerel yöneticilerden daha çok hizmet beklediklerini belirten Mehmet Ali Can, "Ben Cumhur İttifakı'nın bu seçimden başarıyla çıktığına inanıyorum. 'Yenikapı' denilen ruhun bu ülkede kesinlikle bir karşılığının olduğunu herkes gördü. Tabi bundan sonra yerel yöneticilerden isteğimiz; bu ülkenin ve bu şehrin değerlerine hizmet etmelerini istiyorum. Yeni projelerle ortaya çıksınlar istiyoruz. Ulaşım sorununun çözülmesi gerekiyor. Bunun dışında metro bir an önce Gaziantep'e gelmelidir. Kentsel dönüşüm projelerine ağırlık vermeleri gerekiyor." dedi.

Seçimde herkesin kazandığına işaret eden Vakıf Demir de "Gaziantep'te zaten AK Parti öncülüğü vardı. Bunun da Fatma Şahin taçlandırarak büyükşehir belediye başkanı oldu. Tüm belediyeler ülkemize hayırlı ve uğurlu olsun. Öncelikle kentte gençlerin spor alanları yok. Gaziantep tesis fakiri olan bir şehir. Bu konuda büyükşehir belediye ve ilçe belediye başkanlarımızdan acilen gençler için spor sahalarının yapmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Seçimin güzel geçtiğini ve halkın kendi iradesini kullanarak kendisine uygun seçimi yaptığını belirten Hasan Çipili ise, "Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, belediye başkanı her şeyden en önemlisi ilk önce halk ile iç içe olmalarıdır, halkın gönlünü kazanmalıdır. Belediyenin görevi halka hizmettir. Halkla iç içe oldukları, halkın derdini dinledikleri müddetçe kazanırlar. Tabi ki halkın sorunlarını çözmek için çaba göstermeliler. Geçen seçimde gördük ki halk ile iç içe olmayan belediyeler kaybetti. Halk ile iç içe olan belediyelerde özellikle Doğu ve Güneydoğu Bölgesinde yapılan yatırımların sonucunu devletimiz aldı. Ama yatırım yapamadıkları yerin sonucunu da alamadılar." şeklinde konuştu.

Seçim sonuçlarının hem iktidarın hem de muhalefetin iyi okuması gerektiğini belirten Bayram Kurt da şunları söyledi:

"Millet, 'ikinizden de tam olarak memnun değilim, artık beni memnun edecek atılımlar atın. Yoksa ben şu an ortadayım. İkinize de ben yakında uzakta değilim. Hanginiz beni tatmin eder, ülkeye iyi bir hizmet verecek olursanız ben onu tercih edeceğim' diyor. Bir dahaki seçim için halk mesaj vermiş oldu. Gaziantep için en büyük sorun trafik sorunu, alt yapı sorunudur.  Gaziantep hızla büyüyor mevcut yollar kentte yetmiyor. Özellikle de trafik sorunu herkes tarafından biliniyor. Trafik sorunu için daha kalıcı çözüm bekleniyor. Gaziantep aşırı göç alıyor nüfusu çok kalabalık. İşsizlik, kira sorunu var. Bunlara çözüm bulunması lazım. Özellikle kira fiyatları çok yüksek. İnsanlar ev bulamıyor bulsa da yüksek fiyata buluyor. Nüfusun artışına da bir çözüm bulunması lazım. Bu kadar kozmopolitik bir yapıyı Gaziantep artık kaldırmıyor."

İbrahim Halil Kalkan da "Seçim sonuçlarını çok iyi buluyoruz. Ama şu anda gördüğümüz kadarıyla da Ankara, İstanbul ve İzmir çok büyük bir oyla kaybettiğimizi görüyoruz. Tabi bu zamanla değerlendirilip düşünülecektir. 'Nereden ne gibi eksiklerimiz var nerede ne gibi hatalarımız var' bunun muhasebesini Reis'imiz inşallah bir dahaki seçimlere kadar yapacaktır. İnşallah daha iyi bir çalışma ve özveriyle daha farklı bir ortam oluşturarak daha yaşanılabilir bir ortam oluştururlarsa diğer seçime kadar da daha farklı olacaktır diye düşünüyorum." dedi.

Seçimlerde Türkiye'nin kazandığını belirten Gökhan Eskitark da "Seçim sonuçları biraz Türkiye genel olarak iyi görünüyor. Fakat bazı yerlerde sıkıntı yaşandı. Belediyelerin bundan sonra daha çok çalışması ve hizmetler açısından biraz daha kendilerini geliştirmeleri lazım. Vatandaşlara yönelik sosyal projeler uygulamaları lazım. Bu konuda vatandaşı desteklemeleri lazım. Kentte kira fiyatlarının düşürülmesini istiyoruz. Bunun yanında devlet destekli evler yapılmasını istiyoruz. Dar gelirli vatandaşlara devlet destekli kira yardımı da yapılabilir. Bir de Gaziantep'in sıkıntılı olan mahalleleri var. Bu mahallede bir an önce kentsel dönüşüm yapılmalıdır." diye konuştu.

Hasan Yıldırım da "Seçim iyi geçti. Ama bazı yerlerde kavga olmasaydı daha iyi olacaktı. Yine de buna rağmen iyi geçti, bundan daha iyisi olamazdı. Yapılan hizmetlerin devamını bekliyoruz. Bizler vatandaş olarak yeniliklere açığız. Artık yeniliklerin daha fazla olmasını istiyoruz." ifadelerinde bulundu.

İbrahim Ataklı da "Seçim sonuçlarını iyi bulmuyorum. 17 yıldır yaptıkları ortadadır ve milleti domates patlıcan kuyruğuna koydular. Bunun adını da 'varlık kuyruğu' koydular. Dünyada hiç 'varlık kuyruğu' denilen bir kuyruk görülmüş mü?" dedi.

Şanlıurfa

Seçim sonuçlarının hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Şanlıurfalılar vatandaşlar, Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan AK Partili Zeynel Abidin Beyazgül'e başarılar diledi.

Türkiye genelinde olduğu gibi Şanlıurfa'daki işsizliğe dikkat çeken Metin Kılıç, yeni yönetimin istihdam konusunda büyük adımları atmasını istedi.

Ömer Yakan ise şu değerlendirmede bulundu:  "Sabahattin Cevheri'nin büyükşehirde kazanmasını bekliyorduk, öyle bir görüntü vardı. Arkadaşlarımızla görüştüğümüz zaman Sabahattin Cevheri'ye oy vereceklerini söylüyorlardı. İnsanlar sandığa gidince durum farklı oldu.  Partilerin ilçelerde stratejik hata yaptıklarını düşünüyorum. Viranşehir'de, özellikle AK Parti'nin kazanma olasılığı çok düşüktü ya da biz o şekilde görüyorduk. Siverek'te ise Bucak ile HDP birleşmiş olsaydı, Siverek'te kazanabilirlerdi. Orada da bir hata yapıldığını düşünüyorum. Karaköprü ilçesinde Essum Saatçi Aslan iyi bir başarı elde etti. Haliliye'de ise AK Parti'nin adayı gerçekten başarı gösterdi. Saadet Partisi'nin adayı da başarılı bir tercihti ama AK Parti kadar başarılı olamadı."

Salih Şipak ise kentteki sonuçların beklenmedik bir şekilde gerçekleştiğini ancak sonuca saygın duyduklarını ifade etti.

Aziz Demir ise büyükşehir belediyesinde AK Parti'nin kazanmasına sevindiğini ve kentte büyük bir sorun olan elektrik sorununun çözüme kavuşturulmasını talep etti.

Gafur Özgültekin ise geçmiş dönemde yapılan hizmetlerden vatandaşın memnun olmadığını savunarak önümüzdeki dönemde ise iyi bir çalışma beklediklerini ifade etti. Özgültekin, kentte alt yapı sorununun olduğunu ve bunun çözüme kavuşturulması gerektiğini belirtti.

Mardin

31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre; Mardin'de 5 ilçeyi AK Parti, 5 ilçeyi de HDP kazandı. HDP'nin elindeyken kayyum atanan Artuklu, Ömerli ve Dargeçit ilçeleri AK Parti'nin eline geçti. 

Seçim sonuçlarını değerlendiren Mardinli vatandaşlar, bölgede HDP'nin oyları düşerken AK Parti'nin oylarının artığına dikkat çekti, ancak genel olarak verilen mesajın iyi anlaşılması gerektiğini ifade ettiler.

Türkiye genelinde seçim sonuçlarının böyle olunacağının beklendiğini ifade eden Davut Dündar, şunları söyledi:

"Bir AK Partili olarak, diyebilirim ki bizim siyasilerimiz, milletvekillerimiz, teşkilatlarımız kendilerini bir boşlukta hissettiler. O boşluk nedeniyle tamamen her şeyi halkta bekler gibi bir beklenti içinde oldular. Maalesef bir hayal kırıklığına uğradık. Bu da bize bir ayar verme gibi bir şey oldu. Çünkü siyaset farklı bir sanattır, farklı bir heyecandır. Bunun hakkını vermek lazımdır. Onun gereğini yapmak lazımdır. Hele hele Mardin'de siyaset yapmak farklı bir heyecandır. Onun için biz bu sefer hakikaten üzüldük ama her şey bitmiş değil.  Kendimize bir ayar, bir çekidüzen vermeliyiz diye düşünüyorum. Halk buna bir tepki gösterdi, Reis için değil. Mevcut olan oylar da zaten Reis'in oylarıdır."

Halkın gereken mesajı verdiğini dile getiren esnaf Mehmet Yertüm ise özellikle bölgede AK Parti'nin oylarının artığına dikkat çekti.

Yertüm, "Bölgede çok aktif bir siyaset yapıldı, bu yüzden oylar arttı. Burada başarılıydılar ama büyük metropol illerde aynı başarıyı sağlayamadılar. Aslında halkın beklentilerini karşılayamadılar. Reis 'Bunun tedbirini alacağız.' dedi. Biz de bunu hayra yorumluyoruz." dedi.

Artuklu'da Abdülkadir Tutaşı'nın kazanmasından dolayı mutlu olduklarını belirten Cesur Yağmurcu da her kesimden oy aldığını söyledi.

Mardin merkezde AK Parti'nin kazanmasından dolayı sevinçli olduklarını dile getiren Fethullah Çakmak, seçim sonuçlarının hayırlara vesile olmasını diledi. Çakmak, "Büyükşehir'de AK Parti'nin oyları arttı, inşallah gelecek seçimde Büyükşehir'i alırlar." dedi.

"Seçim sonuçları hayırlara vesile olsun"

Kayyumun atandığı Artuklu, Ömerli ve Dargeçit'in AK Parti'nin eline geçtiğini, bunun da bir başarı olduğunu anımsatan Aziz Arık, "Doğu ve Güneydoğu AK Parti'ye yönelirken Ankara ve İstanbul'a ne oldu bizde anlayamadık." dedi.

Bedri Öredik de seçim sonuçlarının hayırlara vesile olmasını dilerken, Numan Çakmak da Artuklu Belediye Başkanlığı'nın Abdulkadir Tutaşı'ya hayırlı olmasını diledi.

Siirt

Türkiye genelinde iktidarın başında olanlar dışında, teşkilatlarda yaşanan sorun ve sıkıntılardan dolayı Siirt'te AK Parti'nin seçimi kaybettiğine inandığını belirten Servet Sait, teşkilatların halkı görmezden geldiğini ifade etti.

Sait, "Siirt'te yüzde 80'in üzerinde beklenen katılım olmadı ve 27 bine yakın bir seçmen sandık başına gelmedi. Bu durum da seçimin seyrini değiştirdi. Teşkilat halkla içi içe değiller ve kendilerinden olmayana farklı bir gözle bakıyorlar. Bu yanlış bir davranıştır. Biraz halkın içinde olmaları ve sıkıntıları anlamaları gerekiyordu. Esnafla hiçbir alakaları yoktu. Normalde iktidarı ayakta tutan mağdurlar, garibanlar, esnaflardır. Tuzu kuru ve karnı tok olanlar değildi. Ekonomik krizin bir etkisi olabilir ama o kadar da etkili olduğuna inanmıyorum. Yaşanan sıkıntıları tamamen teşkilatlarda buluyorum." dedi.

Cengiz Bulut, "Yukardaki dava bilincinin teşkilatta yayılmadığını görüyoruz. Menfaat ilişkisinde olan insanların dava adamı ve samimi olan insanları perdelediğini, yönetimin ise bunu ya görmediğini veya bu durumun perdelendiğini düşünüyorum. Davasına inanan adamın yerine inanmayan bir adamı getirirseniz davasına inandığı için oy veren insanları rencide etmiş olursunuz. 'Yamuk cetvelle düz çizgi çizilmiyor.' inşallah bu seçimden bir ders çıkarılır ve bundan sonraki süreçler için Allah hayırlı kılar. Aslında bizim gözümüze çarpan bazı adaletsizlikler de bulunuyor. Eleştirdiğimiz ama duyulmak istenmeyen bazı konular var." şeklinde konuştu.

Seçimin kaybedilmesinde özellikle teşkilata olan kızgınlık ve milliyetçi söylemlerin de etkili olduğuna dikkat çeken Bulut, bunun yanı sıra HDP'nin aday aleyhine kara bir propaganda başlatıp çamur siyaseti güttüğünü söyledi. Bulut, ayrıca memur alımlarındaki mülakatlarda güvenlik soruşturmasının mağduriyetler oluşturduğunu ve bu durumun seçime yansıdığını savundu.

Kazım Bakay ve Hasan Aybek de AK Parti'nin kentte kaybetmesinin en büyük nedenlerinden birinin de işsizlik sorunun olduğunu öne sürdü. Aydın Atabay ise verilen vaatlerin yerine getirilmesinden dolayı böyle bir sonucun çıktığını savundu.

Adıyaman

Adıyamanlı vatandaşlar da sonuçların beklendiği gibi olduğunu söyledi.

Siyasette asıl olanın adil olmak olduğunu dile getiren Mustafa Oğuz, "Elhamdülillah sonuçlar iyi ama daha iyi olabilirdi. Siyasetçi dürüst, adil olmalıdır. Projeleri olmalıdır. Projeleri hayal etse dahi onu canlandırabilir.  İşi ehline vermelidir." dedi.

Ziya Eşkara da "Seçimler sürpriz olmadı. Bizim için millet seçimini yaptı.  Bunun üzerine diyecek bir şey yoktur. Hükümetin şu an için elini taşın altına koyması gerekiyor. Pahalılık ve işsizlik hat safhadadır. Buna bir çözüm bulsunlar. Süleyman Kılınç'tan özellikle bir şeyler yapmasını istiyoruz. Geldiği gibi giderse bir anlam ifade etmez. Kalıcı olmak istiyorsa kalıcı işler yapmalıdır." ifadelerini kullandı.

Seçimlerin yanılmadığını dile getiren bir vatandaşsa "Seçimler halkın beklediği şekilde neticelendi. Türkiye'nin geleceğiyle ilgili bir beka sorunu olduğu için Doğu ve Güneydoğu'da halk tercihini iktidar partisinden yana kullandı bu da beklediğimiz bir sonuçtu." dedi.

Ağrı

Gerçekleşen 31 Mart Mahalli ve Genel Seçimlerinin sonucundan memnun olan Ağrılılar bu saatten sonra hizmet beklediklerini belirttiler. Ağrılı seçmenler, sosyal medyada Ağrı'yı aşağılayan Mirgün Cabas'a da tepki gösterdi.

Belediye Başkanı olarak seçilen Savcı Sayan'ın, Ağrı'ya ciddi çalışmalarının olacağına inandığını belirten esnaf Hasbi Atalay, "Savcı Sayan'ın Ağrı'da kazanması çok güzel oldu. İlimiz için hayırlı olsun, başarılarının devamını diliyorum. İnşallah hayırlara vesile olur. Savcı Bey'in Ağrı'da kazanması sevinçle karşılandı. Savcı Bey Ağrı'ya çok güzel hizmetlerinin olacağını söylemişti. Verdiği sözleri de yerine getireceğine eminim." dedi.

Diğer bir esnaf Baran Şengül, halkın vaat edilen projelerin yerine getirileceğine inandıklarının altını çizdi.

Şengül, "31 Mart Yerel Seçimlerde çok ciddi bir çalışma yürütüldü. Halkın Savcı Sayan'a olan desteği ve inancı ile birlikte seçim kampanyası çok iyi şekilde yürüdü. Ülkedeki var olan mevcut siyasi konjonktüre uygun şekilde Ağrı gereken karşılığı verdi. Savcı Sayan'ın söz vermiş olduğu projelere halk inandığı için seçimini yaptı. Savcı Sayan'ın da daha hassas şekilde bir yaklaşımı projeleri yerine getireceğine inancımız tam. Halk olarak biz de destek vereceğiz. Ağrı hepimizin yaşam merkezi. Burayı cazibe merkezi haline getirmek için çalışan bir Valimiz var. Valimizin yapmış olduğu çalışmaların ötesinde Savcı Sayan'ın da çalışmalarının destekli bir şekilde neticeleneceğine inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Mustafa Altun ise yaptığı seçim değerlendirmesinde şunlara değindi: "31 Mart tarihi Ağrı için bir milat olmuştur. HDP'nin kendisine kale olarak gördüğü Ağrı'yı Savcı Sayan'ın halkın gösterdiği teveccühü ile belediye başkanı seçmesi çok önemlidir. Savcı Sayan'da Türkiye'nin tanıdığı bir isimdir, marka bir isimdir. Savcı Sayan'ın Ağrı halkına büyük bir hizmet yapacağını kanaatim var."

Altun, Mirgün Cabas'ın, Ağrı ile ilgili yapmış olduğu paylaşıma da şu şekil tepki verdi: "Ağrı halkı sosyal medya üzerinden bu hadsize gereken cevabı verdi. Köpeklerin havlaması bulutlara zarar vermez. Ağrı tarihi ile kadim bir şehirdir. Ülkenin kadim bir kentidir."

Osman Kayhan adlı vatandaş, yaptığı seçim değerlendirmesinde,  "Bir Ağrılı genç vatandaş olarak seçimlerde bütün partilerin değil de sadece iki partinin yarıştığı daha önceki seçimlerde HDP olarak kazanılan belediyenin AK Parti tarafından geri alınması Ağrı için iyi olduğunu düşünüyorum. Çünkü iktidar bir partisinin şehri kazanması o şehrin kalkınması ve ekonomisi açısından gerçekten çok iyi yerlere geleceğine işarettir. Sebep olarak yapılacak yatırımlar, verilen vaatler, bunların gerçekleşmesi durumu daha kolay olur kanaatindeyim. AK Parti'nin kazanması, bunun dışında bir de Savcı Sayan'ın güçlü bir rakip olduğu, güçlü vaatlerde bulunduğu ve bütün bakanlıkların, Cumhurbaşkanının 18 mahalle için 18 ayrı belediyenin kardeş belediye olması çok önemli." şeklinde konuştu.

Kayna, Mirgün Cabas'ın Ağrı için paylaşımının adil olmadığına dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Sosyal medyada sözde gazeteci, CNN Türk'ten kovulan Mirgün Cabas'ın yaptığı paylaşım çok hadsiz bir iletişim oldu. Sonuç olarak Ağrı'yı gelip görmemiş, yaşamamış, Ağrı'da bulunmamış bir vatandaşın Ağrı'yı sadece gördükleri ve duydukları ile yargılaması hiçbir hiç adil bir şey değil. Kendisi istese de burada yaşayamaz. Sonuç olarak yani Ağrı şerefli, asil insanların bulunduğu bir memlekettir. Onun burada olması çok da bir şey değiştirmez." (Nizamettin Aşkın, Zeyd Varol, İbrahim Koçyiğit, Abdurahman Uğurlu, M. Salih Keskin, Murat Orhan, Cemil Özdaş, Ömer Adıgüzel- İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir