• DOLAR 32.508
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2489.69
  • ...
SON DAKİKA
Seçim Tartışmaları Sürüyor  İDDİALAR CİDDİ
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

Seçimler yapıldı ve resmi olmayan sonuçlar açıklandı. İstanbul'un birçok ilçesinde Cumhur İttifakı'nın AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın oylarının seçim sandık tutanağına yanlış aktarıldığı ortaya çıktı. Ciddi manada usulsüzlüklerin olduğu İstanbul için itirazlar yapıldı ve oylar tüm ilçelerde yeniden sayılacak.

AÇIK VE NET ŞEKİLDE USULSÜZLÜK BELGELERİ MEVCUT

Usulsüzlükleri gazetemize değerlendiren Gazeteci Yazar Salih Tuna, “İstanbul’da seçim sonuçlarını tek bir oyla kim kazanırsa kazansın tebrik etmek lazım. Bu seçimin doğası gereği böyledir. Ama bir de şu vardır ne haksızlık yapacaksın ne de haksızlığa uğrayacaksın. Ne haksızlığa uğratılacaksın ne de haksızlığa karşı susacaksın. Şu anda çok ciddi vahim iddiaların da ötesinde ortada dolaşan belgeler var. Açık ve net şekilde bu belgeler mevcut. Sandık sorgulamalarında bu net bir şekilde görülüyor. Ak Parti bunu takip etmek zorunda. Çünkü bu kendisine oy veren vatandaşa karşı sorumluluğu. Şu anda olanlar haksızlığa karşı bir tepki, bir tavır göstergesidir ve bu sonuna kadar götürülmelidir. Ama sonuç ne olursa, kim kazanırsa tebrik edilir. Bu vahim iddiaların açıklığa kavuşturulması ve takip edilmesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.    

131 OY ALDI, TUTANAĞA 1 OY YAZILDI

Bağcılar Sancaktepe Mahallesi'ndeki 1212 No'lu sandıkta Binali Yıldırım'ın 131 oy aldığı, seçim sandık tutanağına 1 oy olarak yazıldığı belirlendi. Yıldırım'ın aldığı 130 oy seçim sandık tutanağına yazılmaması dikkat çekiyor. Binali Yıldırım'ın aldığı 131 oy CHP-HDP-İYİ Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'na yazıldı.

201 OY ALDI, TUTANAĞI 1 OY YAZILDI

Sultanbeyli Adil Mahallesi'nde 2004 No'lu sandıkta Binali Yıldırım'ın 201 oy aldığı, seçim sandık tutanağında ise Binali Yıldırım'ın oyunun 1'e düşürüldüğü ortaya çıkarıldı. Yıldırım'ın aldığı 200 oyun gasp edildiği açıkça görüldü. Seçim sandık tutanağına geçirilen oylarda Ekrem İmamoğlu'nun 73 oyu Vatan Partisi adayına yazılırken, Binali Yıldırım'ın 201 oyu ise Ekrem İmamoğlu'na yazıldı. Binali Yıldırım'a ise Demokrat Parti adayının 1 oyu yazılarak sonuçlar manipüle edildi.

4365 NO'LU SANDIKTA 60 OY EKSİK YAZILMIŞ

Bağcılar 100. Yıl Mahallesi'ndeki 4365 No'lu sandıkta ise belediye meclis üyeliği seçiminde AK Parti 197 oy almasına rağmen oyu 137'ye düşürüldü. AK Parti'nin aldığı 60 oy seçim sandık tutanağına eksik yazılmış.

YILDIRIM'IN 145 OYU EKSİK YAZILDI

Sultanbeyli ilçesi 2194 numaralı sandık sonuçlarına göre Binali Yıldırım'a yazılması gereken 216 oy Vatan Partisi adayına yazıldı. Binali Yıldırım 145 oy farkla öndeyken oyları eksik hesaplandı.

1229 NUMARALI SANDIKTA DA YILDIRIM'IN 121 OYU EKSİK HESAPLANDI

Sultanbeyli ilçesi 1229 numaralı sandıkta da CHP-HDP-İYİ Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'na yazılması gereken 67 oy Binali Yıldırım'a yazılırken, Binali Yıldırım'a yazılması gereken 188 oy ise Demokrat Parti adayına yazıldı.

1070 NUMARALI SANDIKTA YILDIRIM'IN OYU YAZILMADI

Sultanbeyli ilçesi 1070 numaralı sandıkta da CHP-HDP-İYİ Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'na 187 oy yazılırken, Binali Yıldırım'a hiç oy yazılmadığı ortaya çıktı.

PEKİ, İTİRAZ SÜREÇLERİ NASIL İŞLEYECEK?

İtiraz süreçleri iki gün sürecek ve bu süre zarfında ilçe seçim kurulları itirazları karara bağlayacak ve sonrasında da il seçim kurulu itiraz süreçlerine başlayacak. Bu süreç de bir gün sürecek ve sonrasında da il seçim kurulları bu itirazları karara bağlayacak.

SON KARARI YSK VERECEK

Süreçte nihai karar merkezi YSK olacak, ilçe ve il seçim kurullarının vermiş olduğu kararlar YSK’ya gönderilebilecek, 13-14 Nisan tarihinde de YSK o itirazlara ilişkin nihai kararı verecek. İtirazın olmadığı yerlerde kazanan adaylar mazbatalarını alabilecek.

“İTİRAZLARIMIZI 39 İLÇE SEÇİM KURULUNA TESLİM ETTİK”

İSTANBUL- AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, düzenlediği basın toplantısında, "Oy verme işleminin başlamasından itibaren mevzuata aykırı, adil seçim ortamını ifsat eden hileler ve usulsüzlükler tespit etmiş olduk." dedi.  AK Parti İstanbul İl Başkanı Şenocak, "Tüm itirazlarımızı, 39 ilçe seçim kuruluna bugün saat 15.00 itibariyle teslim ettik." diye konuştu.  Şenocak, "Oyların ilk olarak kayda geçirildiği ıslak imzalı ve mühürlü sandık sayım döküm cetvelleriyle sandık sonuç tutanakları ve YSK'ya bildirilen oylar arasında fahiş farklar tarafımızca tespit edilmiş ve itirazımıza konu edilmiştir." ifadelerini kullandı.

"HUKUKİ NOKTADA YAPILMASI GEREKENİ YAPACAĞIZ"

Bayram Şenocak, "Burada bu işi hangi memurlar, neye dayanarak yapıyorsa bunlar üzerinde de gerekli hukuki noktadaki, ne yapılması gerekiyorsa bu süreç içerisinde yakın olarak takip edeceğiz." dedi. AK Parti İstanbul İl Başkanı Şenocak, "Seçim sonucu tasnifinin her aşamasındaki maddi hatalar ve usulsüzlükler, geçersiz oyların seçim sonucuna direkt tesiri, vatandaşımızın hür iradesinin sandığa yansımasına halel getirmiştir." ifadelerini dile getirdi. AK Parti İstanbul İl Başkanı Şenocak, "Aziz İstanbulluların tercihi ve kararı da başımızın üstündedir." dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir