• DOLAR 32.574
  • EURO 34.941
  • ALTIN 2426.025
  • ...
Van Basınından Öne Çıkan Başlıklar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Van`dan yayın yapan gazete ve yerel haber sitelerinden bazı haber başlıkları şu şekilde:

 

VAN OLAY GAZETESİ: YENİLENEBİLİR ENERJİ SEMPOZYUMU BAŞLADI
Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını teşvik etmek ve özendirmek, ilgili konuda farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen \"TUŞBA Yenilenebilir Enerji Sempozyumu\" Van`da başladı

 

Ümmetin En Acı Olayı `Kerbela`
\"İmdi, benim nesebimi araştırınız, bakınız ki ben kimim? Sonra vicdanınıza dönünüz de, onun kırgınlığını giderip kendinizden hoşnut etmeyi düşününüz. Hele bir düşününüz ki; beni öldürmek, haram ve mahfuz olan kanımı dökmek size helal olur mu? Ben Peygamber Aleyhisselamın kızının oğlu değil miyim? Şehitler seyidi Hamza benim babamın amcası değil midir? Resulullah`ın benim ve kardeşim hakkında \"Bunlar cennet gençlerinin iki seyididir\" hadisi size ulaşmadı mı? Benim hakkımdaki bu hadis de mi kanımı dökmekten sizi alıkoymayacak\"
Ulu Camii Kapandı Cemaat Camilere Sığmadı
Geçen yıl yaşanan depremlerden dolayı hasar gören Van Merkez Ulu Camii`nin 5 aylığına kapalı kalacak olması, vatandaşın merkezdeki diğer camilere akın etmesine neden oldu. Vatandaşlar, camilerde yer olmadığı için dışarıda namaz kılmak zorunda kaldı.

 

BÖLGE GAZETESİ: KOSGEB İL MÜDÜR YARDIMCISI ARVAS`TAN, BABASI ADINA CAMİ...
Van`ın Gürpınar İlçesi Yukarı Kaymaz Mahallesi`nde, 6 dönümlük arazi üzerine yapılan Seyit Yusuf Arvas Camii, kılınan ilk Cuma Namazı ile hizmete açıldı. Caminin yapılması için 6 dönümlük arazisini hibe eden KOSGEB İl Müdür Yardımcısı Hadi Arvas, sözkonusu caminin yapımında birçok kişinin emeği olduğunu söyledi.
Depremin Olumsuz Etkilediği Hastalar Topluma Kazandırıldı
Van İpek Yolu Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman. Dr. Ali Eman, hastane bünyesinde hizmet veren ve 23 Ekim 2011 tarihlerinde Van`da yaşanan deprem sürecinde faaliyete giren Toplum Ruh Sağlığı Merkez`nin 230 kayıtlı hastası bulunduğunu, şizofren, iki uçlu mizaç bozukluğu gibi kronik ruhsal bozuklukları yaşayanları topluma kazandırdığını belirtti.

 

GAZETEVAN: CİLT BAKIMINDA KIŞ MEVSİMİNİN ÖNEMİ
Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte havaların soğumasının ciltte kurumalara neden olduğunu belirten uzmanlar, bu mevsimde yapılan cilt bakımının önemli olduğuna dikkat çekti.

 

PRESTİJ: \"VAN HALKI İLE DALGA GEÇİYORLAR\"
Van`da yaşanan depremlerin ardından yapımına başlanan ve 23 Ekim 2012 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın katıldığı törenlerle anahtarları teslim edilen kalıcı konutlardaki sıkıntılara çözüm bulunmazken, CHP Van İl Başkanı Cemal Şen, yaptığı basın açıklaması ile sıkıntıların giderilmemesine tepki gösterdi. Konteynerden de çıkarılmak istenen vatandaşların çaresizlik içinde bırakıldıklarını anlatan Şen, Başbakan ve AK Parti`nin Van halkı ile dalga geçtiğini iddia etti.
Büyük İtiraz..!
Van Emlakçılar Derneği, yeni İmar Planı`nın birçok maddesine itiraz ederek, planın Van gerçekleri gözeterek yeniden revize edilmesi gerektiğini belirtiyor.

 

VAN HAVADİS: GÖRENTAŞ`TAN ÇOK ANLAMLI MESAJ
Yrd. Doç. Dr. Görentaş, Öğretmenler günü dolaysıyla çok anlamlı bir mesaj yayınladı.

 

VAN SESİ: OKUL YAKANLARA ÖĞRENCİLERDEN TEPKİ
Van`da dün gece PKK yandaşları tarafından kundaklanan ilköğretim okulunda eğitime ara verilirken, sabah saatlerinde okula gelen öğrenciler kundaklama nedeniyle yan tarafta bulunan İmam Hatip Orta Okulu`nde eğitim öğretim görmeye başladılar.
Şişli`den-Van`a Kardeşlik Evi
\"Deprem sonrası Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül tarafından sanatçıların destekleriyle Van`a yaptırılan Van-Şişli Öğretmen Evi\" açılışa hazır.

 

WAN HABER: KONUTLARDA YAŞANAN SIKINTILAR VATANDAŞI BIKTIRDI
Van`da yaşanan iki büyük depremin ardından evleri yıkılan ve kiracı olan vatandaşların kaldığı konteynerkentlerin kaldırılması ve bunun yanında kalıcı konutlarda yaşanan sıkıntıların giderilememesi vatandaşları çileden çıkardı.
Van`da \"Bildirim\" Adlı Oyuna Büyük İlgi
Van Devlet Tiyatrosu`nda sahnelenen `Bildirim` adlı tiyatro oyunu izleyicilerden büyük beğeni aldı.

 

MERKÜR HABER: PROF. DR. SIDDIK İÇLİ: EN DOĞRU YATIRIM BÖLGESİ VAN
Van Valiliği, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi`nin işbirliği ile Van`da `Tuşba Yenilenebilir Enerji Sempozyumu` başlattı. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir