• DOLAR 32.345
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2307.127
  • ...
Cezayir ordusu kazan kaldırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cezayir Genelkurmay Başkanı Ahmed Gaed Salah
Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika (soldaki) - Cezayir Genelkurmay Başkanı Ahmed Gaed Salah (sağdaki)

Cezayir'de günlerce süren protestolardan sonra Cumhurbaşkanı Abdülaziz Buteflika görevinden istifa etmeyi kabul etmişti. Görevi bırakacağına dair söz vermesinin ardından koltuğunu henüz terk etmeyen Buteflika'ya son uyarı ordudan geldi.

Cezayir Genelkurmay Başkanı Ahmed Kayid Salih, Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika'nın derhal görevi bırakması çağrısında bulundu.

Buteflika'nın istifa sürecinde net bir tarih vermemesi ülke içinde tartışmalara neden oldu. Cezayir'de büyük yolsuzluklarla bağlantılı olan iş adamı ve devlet memurlarının ülkeden kaçmaya çalıştığı öne sürülürken, özel jetleri kullanımının en az 1 ay yasaklanması bu tartışmaları daha da alevlendirdi.

Buteflika'nın adaylıktan çekilerek seçimleri ertelemesi
Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika, görev süresinin dolacağı 28 Nisan'dan önce istifa edeceğini duyurdu.

Cezayir Cumhurbaşkanı Buteflika, 11 Mart'ta sürpriz bir kararla, 5. dönem için adaylıktan çekildiğini, 18 Nisan'da yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçimlerini ertelediğini ve hükümette kapsamlı değişiklikler yapılacağını duyurmuştu.

Buteflika'nın açıklamasının ardından Ahmed Uyahya hükümetinin istifasını sunduğu ve İçişleri Bakanı Nureddin el-Bedevi'nin başbakan olarak atandığı bildirilmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir