• DOLAR 32.594
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2509.775
  • ...
İşgalci Siyonist İslam`ın İzlerini Silmeye Çalışıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal altındaki Kudüs`teki işgal belediyesinin bugün (25 Kasım Pazar) Siyonist gaspçıların talepleri doğrultusunda Kudüs mahallelerindeki birçok caddenin isminin değiştirilmesi konusunu görüşeceği bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamada, Mescid-i Aksa`nın güneyindeki Silvan beldesinde ve diğer bazı mahallelerde, özellikle de Vadi Hulve ile Vadi Er-Rababe`de, El-Bustan ve Es-Sevri mahalleleri çevresinde, Mescid-i Aksa`nın en önemli kapılarından El-Amud Kapısı karşısındaki El-Masasıra mahallesi ve çarşısında, Kudüs surlarına yakın Es-Savane mahallesinde cadde ve sokakların isimlerinin değiştirilmesinin görüşüleceği ifade edildi.

Vadi Hulve Bilgi Merkezi, dün (24 Kasım Cumartesi) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Belediye Başkanı Nir Barkat`ın vatandaşlarla işgal rejimi kurumlarının iletişimini kolaylaştırmak bahanesiyle ortaya attığı plan çerçevesinde işgal belediyesinin cadde ve sokakların isimlerini değiştirme konusunu ele alacağını söyledi.

Bildiride, cadde ve sokakların isimlerinin Arapça`dan İbranice`ye çevrilmesinin Kudüs`ü Yahudileştirme ve Filistinlilerin izlerini kentten silme projesi kapsamında gerçekleştiği kaydedildi.

Vadi Hulve Bilgi Merkezi, Silvan beldesi sakinlerinin belediyenin konuyu görüşeceği toplantıya katılıp mevcut isimlerin değiştirilmemesini isteyeceğini ifade etti.

filistinhaber

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir