• DOLAR 32.333
  • EURO 35.167
  • ALTIN 2313.164
  • ...
SON DAKİKA
Ez - Zehhar: 7 İsrail Uçağını Düşürdük
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze`de Filistin Medya Forumu tarafından düzenlenen programda konuşan Zehhar, "Biz Gazze`de kimsenin boyunduruğunda değiliz. Gördüğümüz desteği itiraf etmek de ayıp olmayacaktır, İran `dan yardım almamızdan hoşlanmayanlar eğer kendilerinden yardım almamızı istiyorlarsa İran`la rekabet etmelidirler" dedi.

Hamas `ın saldırılar sırasında 7 İsrail uçağını düşürdüğünü iddia eden Zehhar, "Hamas son saldırılarda `Şafak 5` ve `m57` füzeleri kullandı, bunların hepsi yerel yapımdı ve Hamas sahip olduğu modern teknolojiyle bütün dünyayı şaşırttı. İsrail`in Gazze saldırısında, 7 İsrail uçağını düşürdük" diye konuştu.

İsrail ile Mısır gözetiminde varılan ateşkesin hiçbir maddesinde Hamas`ın silahlanmasına son verilmesiyle ilgili bir bölümün bulunmadığını belirten Zehhar, İsrail ateşkese uyduğu müddetçe Hamas`ın da uyacağını, bu süreyi belirleyecek olanın İsrail olduğunu dile getirdi.

Ateşkesin saldırıların 7. gününde ilan edileceğini ancak ABD`nin olaya müdahale edip ateşkeste kendisinin de temsil edilmesini istemesi nedeniyle 8. gün ilan edildiğine işaret etti.

İsrail`in Gazze saldırıları Kassam Tugayları Komutanı Ahmed el-Caberi`nin suikasta uğradığı 14 Kasım günü başlamış ve 8 gün aralıksız devam etmişti.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir